En lys og åben lukket afdeling
psyk-indvielse-copy.jpg
Det nye lukkede afsnit på Psykiatrisk Center Ballerup består af tre gange, der samlet danner en trekant omkring et stort, lukket haveområde. På den måde undgås hegn. Foto: Psykiatrisk Center Ballerup
indvielse De 16 nye enestuer med tilhørende have er netop blevet taget i brug på Psykiatrisk Center Ballerup.

Fredag den 20. maj blev det nyopførte byggeri, der skal huse det intensive Afsnit 1 på Ballerup Psykiatrisk Center, indviet.

Det nye afsnit, der er et lukket afsnit, er nytænkende på mange måder – blandt andet består det udelukkende af enestuer, det er lyst, åbent og er blandt andet installeret ’intelligent belysning’, så der døgnet rundt justeres i lyset efter behov.

Afsnittet består af 16 enestuer, der ligger ud til tre gangarealer, som samlet danner en trekant omkring et stort, lukket haveområde. Ved at etablere udeareal i midten af byggeriet, undgår man hegn eller andre synlige skærmforanstaltninger, som man kender det fra andre lukkede afsnit.

Som noget særligt får patienterne og medarbejderne på afsnittet direkte adgang til en sportshal, så de kan tage en badmintondyst, lave lidt gymnastik eller andet.

På Psykiatrisk Center Ballerup lægger de stor vægt på omgivelserne ud fra devisen, at det er af afgørende betydning for patienternes tilstand, at det er et rart sted at være.

»Dette byggeri er intet mindre end fantastisk, og kommer til at danne skole for fremtidens byggeri til psykiatrien. Jeg er utrolig tilfreds med de løsninger, som vi har fået i det nye byggeri, og som i den grad giver muligheder for behandlingen. Nu er det så også op til afsnitsledelse og medarbejdere sammen at folde de nye rammer ud til gavn for patienter og personale. Rigtig mange løsninger er tilpassede vores særlige behov, og der har været en høj grad af brugerinddragelse med både læger og plejepersonalet,« fortæller en glad og tilfreds centerchef René Priess.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *