Malmparken skal have en overhaling
Malmparken-1.jpg
Der er lidt trist ved Malmparken Station. Men nu skal der laves et ansigtsløft, så området bliver både pænere og tryggere. Foto: arkivfoto
byrum Der skal bruges penge på at gøre området omkring Malmparken Station lidt tryggere og pænere.

Området omkring Malmparken Station har i den senere tid været genstand for den del negativ omtale. Meget af hashhandelen, der blev fordrevet fra Skovlunde, flyttede hertil og samtidig er området et lidt goldt og kedeligt sted, der ikke indgyder hverken tryghed eller hygge. Men nu skal det være slut.

Ballerup Kommune vil afsætte 2,75 milioner kroner til at gøre byrummet omkring Malmparken lidt tryggere og pænere.

Politiet har taget sig af den første indsats, der handlede om at dæmpe hashhandelen i området og nu træder kommunen så til, for at bygge nyt og renovere området.

Mandag aften i sidste uge besluttede kommunalbestyrelsen, at der skal rykkes nu og bevilgede derfor de knap tre millioner kroner til det.

Rent byggemæssigt er projektet allerede begyndt idet udviklingsvirksomheden Innovater er begyndt at bygge det nye kombinerede beboerhus og supermarked mellem Ringtoften og Malmparken. Men yderligere tiltag er altså på vej.

Grønt og lyst

Der skal etableres nye og nødvendige parkeringsforhold i forbindelse med det nye byggeri, ligesom det skal gøre let at komme dertil.

Der skal desuden etableres ny beplantning på en lang række områder, hvor der nu er p-pladser eller bare asfalt. Busholdepladsen langs Malmparken Station skal flyttes og derfor skal der på det tomme areal skabes et nyt attraktiv byrum med grønne planter, spændende lys og en åben og tryg facade.

Et par af de ældre sektioner med overdækket cykelparkering ud mod Malmparken bliver fjernet for at give plads til en ny udkørsel. Der er for nylig bygget en ny og større overdækket cykelparkering langs jernbanen. Belysningen skal tilpasses den nye indretning og der skal om muligt skiftes til energivenlig led-belysning, som allerede findes andre steder i kommunen.

Der skal opstilles læskærme til ventende passagerer på busperronen, bænke og affaldsspande vil blive flyttet og supperet, hvis det er nødvendigt.

Alt i alt skal området fremover fremstå som en grøn, ensartet plads med plads til både høj og lav beplantning, hvor målet altså er, at området skal fremstå moderne, venligt og ikke mindst trygt.


style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-4143867402765586"
data-ad-slot="4405148409">

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *