Det er korrekt at der indtil for nylig ikke har kunnet findes overbevisende dokumentation for at økologisk kost er sundest men det findes der altså nu. En stor engelsk undersøgelse fra 2014, offentliggjort i det anerkendte tidskrift British Journal of Nutrition, har dokumenteret at økologisk kost af flere forskellige grunde ER sundere end konventionel kost.
Hertil kommer at økologisk dyrkede grøntsager smager langt bedre end konventionelle fordi de ikke er presset til at vokse unaturligt hurtigt ved hjælp af kunstgødning.
Endelig er det naturligvis en sundhedsmæssig fordel at for eksempel økologiske æbler ikke er sprøjtet med pesticider som ikke kan vaskes ordentlig af.
Der var ikke plads i bladet men her er der links til relevante sider. Den sidste er et blogindlæg fra et almindeligt rationelt menneske.
http://www.sciencemediacentre.org/expert-reaction-to-study-comparing-the-nutritional-content-of-organic-and-conventional-foods/
http://geneticliteracyproject.org/2014/07/15/study-claiming-organic-food-more-nutritious-deeply-flawed-say-independent-scientists/
http://www.slate.com/articles/double_x/the_kids/2014/01/organic_vs_conventional_produce_for_kids_you_don_t_need_to_fear_pesticides.html
Noget af det, der fremhæves er øget indhold af antioxidanter i økologiske afgrøder samt myten om antioxidanternes sundhedsmæssige egenskaber Derfor skal følgende link oplyses:
http://www.b.dk/sundhed/christian-bitz-antioxidanter-er-du-klar-til-et-antiklimaks