Selv om undervisningsminister Christine Antorini for tiden har travlt med mange folkeskolebesøg i forbindelse med reformen, brugte hun alligevel fredag før efterårsferien et par timer på Borupgaard Gymnasium, hvor hun først og fremmest skulle møde eleverne.
Programmet havde tre fokuspunkter: elevindflydelse, samarbejdet med de lokale folkeskoler og skolens internationale arbejde.
Repræsentanter for elevrådet var mødt velforberedte op og fremførte selvsikkert deres synspunkter omkring elevindflydelse i nutidens gymnasium. Eleverne fortalte livligt om blandt andet PLANprojektet, hvor eleverne er PlanFaddere for 40 børn i Bondo i Kenya.
Det var klart, at her var en gruppe elever som var vant til at diskutere undervisning og gymnasieliv.
Agenter i folkeskolen
Efter mødet med elevrådet mødte Antorini repræsentanter for Borupgaards Science- og SprogAgenter. I agentordningen underviser BOAG-elever de store klasser i folkeskolen i naturvidenskabelige – og nu også i sproglige – emner. Formålet med ordningen er dobbelt, da den dels styrker gymnasielevernes kommunikative kompetencer og dels giver folkeskolens elever direkte erfaringer med gymnasiet.
Det tredje punkt, internationalisering, handlede blandt andet om Borupgaards samarbejde med Kina med fokus på begrebet livsduelighed som et mål for uddannelsen i Danmark: Vi skal ikke bare lære noget, vi skal også kunne begå os i samfundet.
Denne tråd tog Christine Antorini op i sin afsluttende tale i kantinen til alle skolens elever. Hun understregede stærkt behovet for faglig fordybelse:
»Det er afgørende at blive virkelig dygtig inden for et bestemt område. Men lige så vigtigt er det i det moderne samfund at kunne bruge sin viden i samarbejde med andre, at bringe sig selv i spil.«
Antorini talte engageret og uden manuskript, og at dømme efter stilheden i salen og de efterfølgende samtaler på gangene havde undervisningsministerens besøg gjort indtryk.