Antallet af indbrud falder markant
indbrud-COLOURBOX-copy-5-scaled.jpg

Antallet af indbrud i private hjem er faldet i Ballerup Kommune i de seneste år. Og tendensen fortsætter trods genåbning af samfundet.

Nedlukning og ændrede rejsevaner har betydet, at antallet af indbrud er faldet i Ballerup - også i 2021.

Der bliver stadig begået færre indbrud i private boliger i Ballerup Kommune. Det viser nyeste tal fra Danmarks Statistik.

I tredje kvartal i 2021 blev der begået 63 indbrud i private bolger i Ballerup Kommune. Det er et fald i forhold til samme kvartal i 2020 og 2019, hvor der blev begået henholdsvis 70 og 71 indbrud. Dermed fortsætter tendensen altså, til trods for, at flere er begyndt at arbejde og færre er hjemme i dagtimerne.

I 3. kvartal 2021 blev der anmeldt 3.928 indbrud i private hjem på landsplan og sidste år blev der i samme periode anmeldt 4.492 indbrud, så der er sket et fald på knap 13 procent. Dermed følger Ballerup Kommune dengenerelle landstendens.
Hos Bo trygt, der er en indsats skabt af TrygFonden og den filantropiske forening Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd, ser man på situationen med glædelig overraskelse og optimisme:

”Coronatiden med de tilhørende nedlukninger har haft en positiv effekt på antallet af indbrud. Derfor overrasker det meget positivt, at indbrudstallene i tredje kvartal – på trods af en fuld genåbning – fortsat falder. Men det er selvfølgelig rigtig glædeligt,” siger programchef i Bo trygt, Britt Wendelboe.

Stadig for mange
Selvom udviklingen på indbrudsområdet er gunstig, så bliver alt for mange danske hjem stadig ramt af indbrud, og derfor vil Bo trygt arbejde for en fortsat kraftig reduktion af antallet af indbrud i private hjem.

”Vi ved, at indbrud påvirker danskernes tryghed markant, og derfor er det så vigtigt, at vi reducerer antallet af indbrud. Heldigvis ved vi, hvad der skal
til for at forebygge indbrud, og i Bo trygt oplever vi også et stigende fokus og opbakning fra politisk hold – både kommunalt og nationalt – i for-
hold til at komme indbrudsproblematikken til livs. Danskernes huse kan sikres langt bedre mod indbrudstyve, og vi kan blive bedre til at kigge efter hinandens boliger. Danmark har stadig langt flere indbrud end vores nabolande, og derfor skal vi fortsætte indsatsen,” siger programchef i Bo trygt, Britt Wendelboe.

Andre steder i landet oplever man en mere voldsom indbrudsbølge og samtidig en meget lav opklaringsprocent hos politiet, hvilket i den nordsjællandske velhaverkommune Hørsholm, har ført til snak om at danne private vagtværn.
Men i Ballerup Kommune er der altså fortsat en faldende tendens, trods genåbning og flere tomme huse i dagtimerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *