Sjællandsmester til bokseklubben KVIK
Mark-boksning.jpg
Frode Bøllehuus vandt SM i letsværvægt for sin Ballerupklub Kvik. Foto: privatfoto
Boksning Bokseklubben Kvik Ballerup fik i september en ny sjællandsmester i letsværvægt, da 28-årige Frode Bøllehuus vandt guld ved de årlige mesterskaber i Vordingborg.

I ringhjørnet var blandt andre træner Mark Groth, som selv har adskillige mesterskaber bag sig. Mark er tredje generation i Klubben, hvor både hans far og onkel samt farfar har været aktive i mange år.

Klubben er netop nu i færd med et generationsskifte, hvor Mark og hans ældste ven, cheftræner Morten Christensen, bygger kampholdet op påny efter corona. Allerede nu er klubben oppe på 11 godkendte kampboksere, som træner tre gange om ugen.

Med i trænerteamet er også tidligere bokser Besnik Alili og mangeårige medlem af klubben Christian Holmbæk, som begge er en stærk del af det nye team bag holdet.

BK Kvik Ballerup er dog ikke kun for kampboksere. På motionsholdet er der god plads til alle. De yngste er teenagere, og de ældste omkring 60 år, og alle får trænet hele kroppen på en sund måde, lover Mark Groth. Der er fire motionstrænere, og det er muligt at træne op til tre gange om ugen, hvor der tages hensyn til den enkeltes form og fysik.

For de yngre, har klubben oprettet et talenthold. Her er deltagerne typisk 10-16 år, og de træner en gang om ugen, hvor der blandt andet lægges vægt på motorik og teknik.

”Boksning er kåret til verdens hårdeste sport, men den kaldes også en gentlemansport, fordi man altid siger pænt tak for kampen til både modstander og trænere,” siger Mark Groth og forklarer, at det først og fremmest er en sport, hvor man lærer selvdisciplin og kontrol.

I BK Kvik lægges der altid stor vægt på god opførsel og godt kammeratskab.

Klubben blev stiftet i 1954 og har vundet adskillige mesterskaber. Den er dybt forankret i Ballerup, hvor den i årenes løb har været involveret i socialt arbejde med unge, som har fundet en solid base til at komme videre.

Kvik kan følges på Facebook og Instagram (bokse_klubben_kvikballerup), og det er altid muligt at få en gratis prøvetime i træningslokalerne på Tapeten, Magleparken 5.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *