Sådan gør din have klar til at overleve vinterhalvåret
ballerupbladet.jpg
SPONSORERET INDHOLD: Efterårssæsonen er skøn årstid, hvor man for alvor begynder at tænde op i pejsen, drikke varm kakao og generelt hygge med familien. Det betyder for mange mennesker et par feriedage samt mere tid med familien. Efterårssæsonen er dog også en årstid som betyder, at varme og sommer er ved at forlade Danmark for at erstatte det med kulde, regn og senere på året frostvejr.

Det er alt sammen noget, som påvirker din have, da den trives anderledes i vejrforholdene om vinteren end om sommeren. Derfor kan det være en god idé at lave nogle forberedelser i din have, så den er klar til efterårssæsonen. I denne artikel giver vi dig nogle gode råd, som du kan tage udgangspunkt i for at sikre, at din have er klar til at overleve vinteren.

Flyt frostfølsomme planter ind i varmen
Er du et af de mennesker, som elsker at have en meget farverig have med en masse forskellige planter i alverdens farver? Så er dette råd måske et af de vigtigste for dig. For der er nemlig utroligt mange farverige planter, som ikke kan tåle frost.

Frost kan være ødelæggende for disse planter, så alt dit besvær med at vokse dem store og flotte kan være spildt. Så husk derfor for alt i verden at flytte disse planter ind i varmen, så du er sikker på, at de overlever vintersæsonen.

Gør klar til en flot terrasse
Der er ikke noget, som passer bedre ind i en have end en flot stenterrasse. Det er dog et stort arbejde at stå med om sommeren alene, så derfor kan det være en god idé at gøre klar til at lægge terrassen om sommeren.

For at lægge en god terrasse kan du begynde at grave ud til den eller fjerne andre ting fra haven, så der er plads til den. Du kan med fordel også investere i vigtige materialer, som du skal bruge til at lægge terrassen såsom fliser, rettesnor, brolæggersand til at holde fliserne på plads.

Sidste gang, du skal slå din plæne
Det er rigtig vigtigt at huske at slå din græsplæne inden kordtemperaturen nærmer sig 6-7 grader. Hvis du ikke slår din plæne med denne jordtemperatur, risikerer du nemlig, at plænen får skimmel. Derfor kan det være en god ide at tage temperaturen på din plæne med et jordtermometer, så du er helt sikker på, hvornår plænen har bedst af at blive slået for sidste gang, så du opnår en nydelig græsplæne til næste år.

Men ikke nok med, at den skal klippes på et bestemt tidspunkt, så skal den også klippes ned i en bestemt længde. Græsset gror nemlig ikke mere, når temperaturen bliver lav, og derfor har længden ved sidste klipning meget at sige hen over vinteren. Græsset har bedst af at være mindst 4 cm langt. Klipper du det længere ned, så kan du risikere at svække græssets rodnet som giver plænen gule pletter.

Hvis du følger disse råd, så skal du nok ende ud med en have, som du har lyst til at invitere venner og bekendte over i til næste sommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *