”Jeg vil give noget tilbage til Ballerup”
Charlotte-Holtermann-04-41-21-scaled.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Charlotte Holtermann vil give noget tilbage til sin by og er derfor gået ind i politik. Men nu vil hun koncentrere sig om det lokale. Foto: Kaj Bonne.
Portræt Formanden for kultur- og fritidsudvalget i Ballerup Kommune, Charlotte Holtermann runder 50 år. Hun har nu siddet i to valgperioder og som skolelærer brænder hun især for børn og unge og for at skabe gode kultur- og idrætstilbud til alle. Men det har en pris.

Det var bestemt ikke givet, at den yngre Charlotte Holtermann, som den 11. oktober runder 50 år, skulle blive kommunalpolitiker.

Faktisk var hun ikke ret politisk interesseret i sine yngre dage.

Hun voksede op i en klassisk borgerlig familie og var efter eget udsagn rundt i næsten alle borgerlige partier, mest for det var sådan det var.

Men der var så meget andet der optog hende og en dramatisk familiehistorie med to brødre, der døde med kort tids mellemrum og megen flytten rundt gjorde, at Charlotte Holtermann ikke rigtig var tændt på politik.

”Jeg havde reelt ingen politik holdning for der var så meget andet, der fyldte mere. Jeg kunne ikke finde mig tilrette i partierne, indtil i 2009, hvor jeg tilfældigt fik en flyer ind ad døren fra Dan Jørgensen (nuværende klimaminister, red.).

Så satte jeg mig ned og læste den og jeg kunne sætte kryds ved samtlige ting. Så jeg tænkte, det er jo socialdemokrat jeg er. Det var meget overraskende for mig,” fortæller Charlotte Holtermann, som har ryddet plads i den travle kalender for mødes med undertegnede i et fødselsdagsinterview.

For siden hun fik sit Dan Jørgensen-øjeblik, har hun brændt for lokalpolitik. Det har været det hele værd, omend det også har en pris.

Give noget igen

”Jeg har jo en lidt dramatisk familiehistorie og side blev jeg skilt og stod alene med to børn og fik meget hjælp i den periode. Så da jeg gik ind i politik tænkte jeg, at jeg ville give noget tilbage til Ballerup. Jeg har flytte meget rundt, men jeg har bet i Ballerup siden 1999 og det er det længste jeg har boet noget sted. Så det var her, jeg ville gøre en indsats,” siger Charlotte Holtermann. Hun meldte sig ind socialdemokratiet og kom i bestyrelsen i 2011 og blev opfordret til at stille op ved valget i 2013.

”Det var en stor beslutning for mig. Jeg er generelt en meget privat person, ja faktisk meget genert og jeg vidste ikke, om det var noget for mig. Men jeg ville give noget tilbage til kommunen, så jeg gik ind i valgkampen og da den først var i gang, var det meget spændende. Nu er det blevet til to perioder, den sidste som udvalgsformand, hvilket jeg er meget glad for og ydmyg over,” siger Charlotte Holtermann.

Kulturen er vigtig

Hun har været skolelærer i 23 år og har hele tiden haft især børn og unge som sin første prioritet. Derfor blev hun faktisk lidt skuffet over ikke at komme børne- og skoleudvalget, men nu synes hun faktisk at det giver mening.

”Jeg tror faktisk, at jeg ville være for tæt på med min profession, så det er faktisk rigtig godt at kunne gøre en indsats for idrætten og kulturen, ” siger hun.

Mange synes, at kulturen ikke er vigtigt. Men det er Charlotte Holtermann ikke overraskende lodret uenig i.

”De fleste ved godt, at idrætten og foreningslivet er vigtigt. Både for samfundet og for den enkelte, uanset om man er barn, ung eller voksen. Men med kulturen er det anderledes for mange. Men kulturen er vigtig, for den siger noget om den tid vi lever i og vores samfund. Kulturen skaber, ligesom idrætten, liv i vores by og vores kommune,” pointerer hun.

Men at gå ind i politik er ikke kun en dans på roser. Der er i hvert fald torne, når man brænder for sit fag, sin politiske mission og samtidig skal have en privatliv til at fungere. Det har Charlotte Holtermann lært.

Ikke for min egen skyld

”Jeg gik, som mange andre ind i politik med en masse visioner om at ændre verden. Men jeg lærte, at kompromiser er vigtige, hvis man vil opnå noget. Samtidig lærte jeg, at det er hårdt arbejde. Hvis man tror, at vi er i lokalpolitik for de fede privilegier og penge, så er man gal på den. Jeg har ikke meget tid til overs, når jeg skal passe et fuldtidsarbejde, en plads i kommunalbestyrelsen og et udvalgsformandskab. Så når jeg endelig har fri, er jeg helt blæst bagover. Det slider på venskaber og kærlighedslivet, må jeg indrømme. Det er ikke for pive, jeg kunne jo bare lade være, men blot for at vise, at vi gør det her for kommunens bedste,” understreger Charlotte Holtermann, som af den grund også har droslet ned for ambitionerne på det politiske felt.

”Jeg vil ikke stille op til regionen igen eller til folketinget. Dels har jeg ikke tiden og jeg bryder mig ærlig talt ikke om, at man skal have de store rundsave på albuerne og at være i politik bare for magtens skyld. Så jeg vil koncentrere mig om Ballerup, for det er her, det giver mening for mig”, siger Charlotte Holtermann, som til gengæld mener, at det hårde arbejde har givet menig igennem årene.

”Når man ser at indsatsen gør en forskel, når man får rykket og vedtaget noget, der skaber glæde ude i lokalsamfundet, så er det al sliddet værd. Men det skal være i Ballerup og der kan jeg heldigvis se, at jeg igennem årene har fået flyttet noget,” siger hun.

Liv i byen

Blandt de bedste oplevelser gennem årene kan Charlotte Holtermann nævne, at der er kommet fokus på kultur og idrættens rolle for de unge, frivillighed og på udviklingen af idrætsfaciliteterne.

”Det er bestemt ikke alle haller og tilbud der er helt opdaterede, men der er kommet øget fokus på de mange idrætsfaciliteter vi har i byen. Og så er de komme mere liv i byen, folk kan se, at der sker noget,” siger Charlotte Holtermann, som samtidig nævner sagen om lukningen af Baltoppen Bio om en af de svære.

”Det var ikke rart at lukke Baltoppen, som var et lokalt klenodie. Det endte heldigvis godt, men det var ikke rart,” siger Charlotte Holtermann som nu har to store fikspunkter.

”Jeg ser frem til valget og det bliver spændende at se, hvordan det går. Jeg håber da at blive valgt ind igen, for jeg er slet ikke færdig, men jeg er også afklaret med, hvis jeg ikke bliver valgt. Så får jeg mere tid,” siger hun og har også et andet punkt.

”Det er min første runde fødselsdag jeg skal fejre, så jeg har inviteret over 50 gæster. Det glæder jeg mig helt vildt til.

For ti år siden døde min mor næsten på min fødselsdag og årene før var der andre ting, der kom i vejen. Så det er den første der skal fejres rigtigt, og det glæder jeg mig til. Det er noget helt nyt”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *