Hvilken klimakost skal vi feje med?
Debat EL`s Stine Rahbek mener, at vi skal feje for egen klimadør ifølge hendes indlæg Ballerup Bladet.

Man skulle tro det var en joke, hvis man ikke vidste bedre.

Løftet pegefinger til alt og alle, selvom man må vide, at man hører til i gruppen af borgere i kommunen, der belaster klimaet allermest?

En politiker der stemmer mod al nybyggeri, som reducerer energiforbruget med hele 80 procent (lovkravet for nybyggeri) i forhold til tilsvarende eksisterende byggeri.

Jeg beder ikke Stine Rahbek leve anderledes end andre. Men beder Stine Rahbek og EL os om, at feje for egen dør, må det mindste man kan forlange være, at man lige kigger på den kost man selv fejer med.

Det vel ikke at feje for egen dør, at tage på bilferie til syden eller? Det vel heller ikke at feje for egen dør, at bruge sin bil, for at køre ud og lufte hund eller? Det er vel heller ikke helt klimavenligt at drikke boblevand og slet ikke hvis det
skal transporteres fra Frankrig , ditto med sydens frugter.

Jeg er ikke klimaambassadør, men som jeg har set det, ser Stine Rahbeks indkøbskurv ikke meget anderledes ud end min.

Så hvilket kost er det lige vi skal feje med foran vores dør?

Måske vi skulle finde et fælles fodslag og feje med samme kost for klimaets skyld.

At tage fat, hvor CO2- udslippet er størst, vores private boliger-
420 nyopførte boliger på Baltorpplænen, kommer til at udlede cirka 550 tons co2 årligt.. Tilsvarende ældre lejligheder i Ballerup udleder 2600 tons.

420 parcelhuses CO2 udledning vil være ca. 3360 ton i stedet for cirka 550 tons eller 8,8 tons i stedet for 1.3 tons per bolig (kilde concito grøn tænketank, Danmarks Naturfredning)

420 boliger på 25000 kvadratmeter areal, svarende til 34 parcelhuse + grund

Tillykke med familiens hus, Stine Rahbek. Det er jeres prioritet og velforundt valg.

Men tog vi alle så stor en bid af naturens areal med hus og grund, skulle der bruges 308800 kvadratmeter til 420 boliger og ikke 25000 kvadratmeter. Så hvem er det der ”hapser” og lægger ”beslag” på spidssnudet frøer, flagermus og dansemygs levesteder? Det er da ikke en 50 års ubrugt græsplæne midt i byen.

Andre sidegevinster er ledige boliger til hjemløse, mindre forurening da folk fra Baltorpplænen nok tager toget på job, og en skatteindtægt på netto ikke under 40 millioner kroner, svarende til 200,000 ekstra timer i hjemmeplejen, to pædagoger mere i hver børnehave og vuggestue, eller 14 medarbejdere på alle kommunens plejehjem. Bare eksempler på hvad man kunne få, for det EL siger nej til.

Jeg udskammer ingen husejere, jeg spørger bare Stine Rahbek hvad det er for egen klimadør vi skal feje foran ?

Så måske man skulle lægge sin stemme på SF, Ballerup Listen, A, V, C, DF, R hvis klimaet har ens prioritet.

Ved det ikke – beslut selv.

5 kommentarer om “Hvilken klimakost skal vi feje med?”

 1. Kate Svarrer siger:

  Hej Kim
  Jeg har tidligere og andet sted, fortalt dig, at jeg egentlig ikke har lyst til at debattere med dig. Alene fordi jeg opfatter store dele af det du kalder debat, som direkt personangreb på en politiker der i den grad knokler for sine mærkesager. Du er grim og personlig i dit indlæg her??? Samtidig har jeg også tidligere spurgt hvor du får dine mange millioner fra i skatteindtægt ?? For et og andet sted tror jeg – at din regnemaskine er løbet tør for strøm – og når sådanne sker – så kan en sådan finde på at skrive hvad som helst. Du har heller ingen steder svaret på dette. Derfor opfatter jeg dig som, at dit formål ikke er debat om hverken det ene eller andet – men kun er for at svine en bestemt person. Nu skal jeg prøve helt basis at forklare hvorfor, foruden at jeg har mærkesager som natur, byggeri og miljø – så er en anden udsatte børn og unge??? Mener du så sådan helt alvorligt, at jeg kan ik ha en sådan mærkesag – for det er jeg jo ikke selv?? Jeg er mægtigt trist at vores alles avis – giver talrum til den slags. I det hele taget vil jeg bede alle politiker og kandidater bakke op om, at den her slags ikke er den retorik der skal lægges for dagen – hverken over for en kollega eller en modspiller – og at vi trods valgkamp sætter grænser for hvad man som kandidat eller politiker skal lægge øre til. Med andre ord – debat er okay når man har noget konkret – debat er ikke at generer folk personligt. Vh Kate Svarrer (C), kandidat KV21

 2. Claus Kiær siger:

  Jeg kan kun tilslutte mig Kate Svarres kommentarer til Kim Pedersen. Om du så havde ret Kim Pedersen så er din stil her, på Facebook og til borgermøde demokratisk usmagelig og uden respekt for ytringsfriheden. Jeg har oplevet Stines politiske modstandere på gaden, i KMB’s møder og på Facebook og ingen uden undtagelse er så nedværdigende i sin retorik som du er. Jeg har ingen problemer med at du fortsætter som du gør, men jeg håber at flere og flere ignorerer dig alene pga. din talestil.

 3. kim pedersen siger:

  Jeg er ikke personlig på nogen måde. Som jeg også skriver enda flere gange, skal Stine ikke leve anderledes end andre. Men da hun aldrig svare på nogen indlæg , hvis man ikke er enig eller sætter spørgsmål ved EL og Stines bliver jeg ved. Jeg påpeger hykleriet ikke “politiken” Det min ret som vælger og borger. Alle kan kæmpe den sag de vil, og jeg er også enig når folk siger, klimaet brænder på. , men fortæl ikke andre hvordan de skal leve hvis man ikke selv gør det. At jeg så gør opmærksom på det og man så kalder det et personligt angreb kan jeg ikke hjælpe. Men at “flashe” sig selv konstant på klimaet, stille sig op på bytorv og råde og vejlede i hvad man kan gøre for klimaet som privatperson ville jeg kun have respekt for, hvis man selv gik forrest. Om der noget galt med min regnemaskine ved jeg ikke for den er ikke brugt. De tal jeg bruger har jeg fra nævnte kilder. Millionerne i skatteindtægt er ikke så svær. 420 ejerlejligheder. Ca. 1/3 af disse købes iflg statestiker af folk i kommune, resten kommer udefra. Spørg så hvad koster en sådan lejlighed? Hvad skal der tjenes for at købe den og hvad giver det i skatteindtægter på løn , ejendomsskatter etc. dertil kan du lægge skatteindtægter af de penge der bruges lokalt. Men nu var det ikke skatteindtægterne og de andre ting man fik med i potten. Det var hykleriet. Og der er mere af samme skuffe. Ja jeg ordblind og staver som en brækkede arm, hvis du skulle have lyst til, at nævne det i en kommentar, så du ikke den første, det brugte i tidligere tråde som argument mod mig af EL folk. Ikke Stine skal jeg lige poientere.

 4. kim pedersen siger:

  For god ordens skyld var det denne overskrift jeg reagerede på:
  Vi skal feje for egen klimadør

 5. Claus Kiær siger:

  Kære Kim, du må ytre dig som du finder gavnligt for dig selv, men det ændrer ikke påstanden. Hvis du absolut mener at hykleri ikke er passende, så bør du udvide listen hurtigst muligt. For så er Stine ud fra mine erfaringer med andre medborgere og med plads i den nuværende KMB og forvaltning ikke den eneste, hvis altså din optik skal følges. Men det virker som med dine stemmeanbefalinger, at du allerede har konstateret, at det ikke er tilfældet. For mig er det groveste hykleri i denne kommune, at vi i årevis har haft et flertal som i den grad ikke kan finde løsninger til gavn for helheden når vi f.eks. taler klima, miljø og natur. Og dette flertal har officielt siden 1992 påstået, at de selv og dermed kommunen er grøn. Dette flertal halter langt bagefter og er medårsag alene pga. deres flertal til at denne kommune har lignet en losseplads i affald, ligger nederst på naturskalaen og har groft forsømt vores vilde natur samt ser igennem fingrene med ulovlig tomgang og dermed billiger unødvendig CO2 udslip. Og med dette flertal har som minimum ikke engang kunnet levere “varen” overfor deres egne vælgere. At Stine drikker boblevand med Hella, tror jeg ikke får Hella til at kalde Stine en hykler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *