Ballerup sakker bagud i stor idrætsundersøgelse
fodbold-idraetsliv-copy.jpg
Idrætten er højt prioriteret i Ballerup Kommune. Men en ny undersøgelse viser, at kommunen ligger langt ned på tilfredshedslisten blandt lokale idrætsforeninger. . Foto: Arkivfoto
Fritidsliv Ballerup er kendt for at være en god idrætskommune, men ny undersøgelse placerer kommunen på en kedelig 76. plads. Formand for kultur- og fritidsudvalget Charlotte Holtermann (A) er ærgerlig over tallene, men vil nu i dialog med brugerne og knokle for at vende udviklingen.

Ballerup har taget et ordentlig dyk den forkerte vej, hvad angår tilfredshed blandt lokale idrætsforeninger.

I en ny kommuneundersøgelse fra Danmarks Idrætsforbund er Ballerup Kommune placeret som nummer 76 ud af 93 kommuner, når det kommer til vilkårene for de lokale idrætsforeninger. Det er tredje gang, at Danmarks Idrætsforbund gennemfører undersøgelsen, og i forhold til den seneste undersøgelse i 2017 er Ballerup Kommune faldet 39 pladser ned ad ranglisten.

Dryppende vandhaner

Det ærgrer formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Ballerup Kommune, Charlotte Holtermann (S). Hun har dog ikke nået at studere hele undersøgelsen, men siger til Ballerup Bladet at hun er ked af placeringen og nu vil analysere tallene sammen med administrationen og så sætte politisk fokus på det.

”Vi ved jo ikke helt hvad der ligger til grund for svarene. Vi har nogle ældre anlæg, der trænger til en omgang, men er det brune fliser i omklædningen og dryppende vandhaner eller handler det om hvornår man kan booke baner og haller – det skal vi have undersøgt nu” siger Charlotte Holtermann, der også som udvalgsformand vil direkte i kontakt med brugerne og høre hvad utilfredsheden kan skyldes.

Charlotte Holtermann (A) understreger at kommunen har investeret mange penge i nye anlæg, blandt andet er der afsat 12 millioner kroner over fire år til en kunstgræsbane. Og kommunen prioriterer højt at idrætten skal have plads.

”Vi vil rigtigt gerne blive ved med at være en god idrætsby, så som politiker er man da ikke glad for resultatet af den undersøgelse, og det skal vi nu have gjort noget ved, så vi kommer højere på listen til næste undersøgelse,” siger Charlotte Holtermann (A)

Udnytte valgkamp

Formand for Danmarks Idrætsforbund Hans Natorp opfordrer kommunerne til at bruge den kommende kommunalvalgkamp til at styrke idrætten.

”Velfungerende idrætsforeninger giver glade og sunde indbyggere. Derfor bør politikerne være optaget af at sikre idrætsforeningerne gode rammer og vilkår og støtte op om de frivillige kræfter. Jeg håber, at denne undersøgelse kan være med til at sætte idrætten på dagsorden i valgkampen,” siger Hans Natorp i en pressemeddelelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *