Svar om trafik og chikane af bilisterne
Debat Kære Kjeld Wiinblad. Her er svar på dit læserbrev i sidste uges udgave af Ballerup Bladet.

Jeg er ked af at høre, at du har en oplevelse af, at vi med etablering af veje og indsnævringer og etablering og nedlæggelse af parkeringspladser chikanerer bilisterne. Lad mig forsøge at forklare nogle af de mange hensyn, vi skal komme i møde, når vi planlægger byens udformning i forhold til trafik og parkering.

Du har ret i, at byen fortættes, at der er steder, hvor der nedlægges parkeringspladser, og at der er megen trafik i Ballerup Kommune, ikke mindst på særlige tidspunkter. Det er derfor en balancegang at skabe gode parkeringsmuligheder og muligheder for at afvikle trafikken i områder, som oplever en forandring af bybilledet.

Med hensyn til parkering forsøger vi med de nyeste tiltag på Hold-an Vej at skabe nye parkeringsmuligheder, når vi er nødt til at nedlægge tidligere parkeringspladser eller indføre restriktioner.

Forud for alle trafiktiltag gennemfører kommunens administration tællinger, analyser og vurderinger af, hvilke tiltag en given strækning kan bære. Virkeligheden udformer sig ikke altid som forventet, og derfor hører jeg og administrationen også gerne om observationer som dine ude i trafikken.

Samtidig må man som borger forvente, at der i spidsbelastninger unægtelig vil være kø på vejene. Det er ikke for at genere bilister, men fordi der samtidig er et ønske om, at Ballerup Kommune skal være en grøn kommune, hvor der ikke er veje og parkeringspladser over det hele. Det er også en balancegang.

Jeg og kommunens administration vil meget gerne drøfte dine konkrete observationer med dig over en kop kaffe.
Skriv tiltrafikogmobilitet@balk.dk, så finder vi en tid i kalenderen

3 kommentarer om “Svar om trafik og chikane af bilisterne”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Med andre ord.

  Alle de parkeringspladser som kommunen har nedlagt tæt på forretninger, biblioteket, centre m.m. vil de nu erstatte ved at etablere nye parkeringspladser langt fra omtalte forretninger, centre, m.m. hvis ikke i udkanten af kommunen.
  Det vil Ballerup forretningsliv sikkert være henrykt over.

  Og kunderne, der nu skal slæbe de fyldte indkøbsposer flere kilometer hen til deres biler.
  Eller mere naturligt, køre til Rødovre centret hvor der er gratis parkering og mange ledige parkeringspladser.

 2. Ove Ginness siger:

  Som sædvanligt et ikke-svar fra denne formand, der tillige afslører en uheldig uvidenhed om faktiske forhold i hendes ansvarsområde 🙂 🙁
  Blot et enkelt eksempel: Bilkøerne på Hold-An Vej er i høj grad forårsaget af kommunens inddragelse af vejbaner til parkering. En parkering, der i øvrigt kræver, at føreren må stige ud midt i en ofte voldsom trafik.
  Samtidig mener den nævnte ”administration”, at der i ingen af tilfældene, hvor en vejbane er inddraget til parkering, er opstået gener for vejens trafikanter – æh? Gå ned og kig på Hold-An Vej i myldretiden og såmænd også uden for perioden! Der har virkeligheden nok (heller) ikke udviklet sig som forventet, vel?
  Hvad angår ”borgernes” forventninger, kan de næppe heller opfattes imødekommet på en ansvarlig måde.

 3. Martin Jensen siger:

  Rådet for Sikker Trafik skal se på dette .
  Udstigning i trafikken er bestemt ikke noget Ballerup Kommune kan stå inde for .
  Parkering skal ikke foregå på vejbanen det udsætter bilisterne for unødigt fare .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *