Skal du arrangere en begravelse?
Begravelse.jpg
SPONSORERET INDHOLD: Når nogen dør, er der efterfølgende rigtig mange ting, du skal tage stilling til, samtidig med, at du gennemgår en sorg. Det er alt fra at arrangere en begravelse til håndtering af den afdødes ejendomme.

Personen har muligvis efterladt sig oplysninger om, hvilken slags begravelse han eller hun ønsker sig, men det kan også være, at du står i en situation, hvor du selv skal til at planlægge det hele fra bunden. Uanset hvad, så kan det virke som en uoverskuelig og overvældende proces. Derfor får du her nogle tips til, hvordan du kan planlægge en begravelse på den mest overkommelige måde.

Find en bedemand, der kender området
Når du skal arrangere en begravelse, kan der være mange ting, som du skal tage stilling til. Det kan være svært at finde ud af, hvor du skal starte, og hvad du i det hele taget skal finde ud af. Derfor kan det være en rigtig god idé at tage kontakt til en dygtig, etableret og erfaren bedemand. Da alle begravelsessteder er unikke, er det derudover også en god idé at finde en bedemand, der kender dit område.

Det kunne for eksempel være, at det skal være en Lavendla Begravelse i Ballerup, da du her får en personlig rådgiver, som kender området og derfor kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige sted, der passer til dig og din familie.

Derudover vil en bedemand også kunne hjælpe dig med alt det juridiske. Det vil altså sige, at en bedemand generelt hjælper dig gennem hele processen, så den bliver så overkommelig og behagelig, som overhovedet muligt, situationen taget i betragtning. Du bliver derfor, som pårørende, hjulpet med alt, hvad der er at hjælpe med i forbindelse med et dødsfald – også det, der kommer efter begravelsen.

Hvilken slags begravelse?
En god bedemand sørger derudover også for, at du kan fokusere på dit tab og bearbejdelse af dette, uanset om du vælger at mindes den afdøde ved en fejring af deres liv eller ved en gudstjeneste, der afspejler tabet.

I nogle tilfælde har den elskede allerede gjort det klart overfor de pårørende, hvad de ønsker sig. Det kan for eksempel være i forhold til, hvorvidt de vil kremeres og derfor bisættes eller ønsker en helt klassisk begravelse, hvor de nedsænkes i jorden i deres kiste. Der er muligvis blevet efterladt et skriftligt dokument eller et testamente, der indeholder deres ønsker. Der er dog ingen juridisk forpligtelse i forhold til at opfylde disse ønsker, hvis det er svært at gøre dette. Mange mennesker trøstes dog ved at opfylde den afdødes ønsker, men det er helt op til en selv.

Uanset om afdøde har nedskrevet sine ønsker eller ej, så er dette noget, som du også kan vende med bedemanden, hvis du har svært ved at finde ud af, hvordan og hvorledes det hele skal forløbe sig. På den måde kan du i samspil med bedemanden få skabt den begravelse, der passer til jeres familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *