Så er Posthuset et fælleshus
Posthuset-04-36-21-scaled.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så blev snoren klippet og Posthuset blev officielt indviet og er nu kommunens nye forenings- og fællesskabshus. Foto: Kaj Bonne.
indvielse Det er meget længe siden, at så mange har stået så tæt på så lidt plads i Ballerup, som da det gamle posthus fredag eftermiddag blev til Posthuset og nu officielt er et fælles- og foreningshus.

Det kan godt være, at der i gamle dage var kø, når regningerne skulle betales omkring den første i måneden på det centrale posthus i Ballerup.

Men det er med garanti intet i sammenligning med fredag eftermiddag, da det gamle posthus blev officielt indviet og nu hedder ’Posthuset’ og er kommunens nye fællesskabs- og foreningshus.

Foyeren ud mod hovedindgangen var så tætpakket, at det stort set var umuligt at komme indenfor og høre talerne og de rosende ord, som blandt andet borgmester Jesper Würtzens (A) sagde om det nye fælleshus.

Det blev også til en konkret gave til borgmesteren, da han klippede snoren.

Han var blevet lovet en statue, hvis kommunen købte posthuset og da kommunen så gjorde det, var man jo nødt til at indfri løftet.

At rejse en stor statue midt på Banegårdspladsen af borgmesteren var nok lige i overkanten, så derfor fik borgmester Jesper Würtzen overrakt en lille statue, der mest mindede om en af udkigsstatuerne fra Påskeøen.

Snoren blev klippet og hurraråbene gjaldede over det nye hus, hvorefter alle de mange hundrede fremmødte, primært borgere over 65 år, myldrede ud i de mange rum for at besigtige lokalerne på to etager.

Her kunne man blandt det se IT-lokalet, hvor Ballerup-esport holder til, Ældre Sagens lokaler og en masse andre, der viste sig frem på dagen i et hus, der vil kunne rumme en lang række lokale foreninger og samtidig skal være et mødested for alle typer møder og aktiviteter. På længere sigt i høj grad styret af brugerne.

Binde byen sammen

En af de store aktører i huset bliver Ballerup Bibliotek, der kommer til at præge stueetagen. Her skal en lang række af bibliotekets foredrag og andre aktiviteter foregå, ligesom Makerspace også vil være at finde her.

”Det bliver spændende at komme herned og afholde vores foredrag den slags aktiviteter. Makerspace vil også komme herned og det vil åbne for, at mange forskellige grupper vil komme her. Med den løsning kan vi på sigt binde pladsen og bymidten sammen,” siger bibliotekschef Ravinder Kaur- Pedersen.

Bedre end i andre kommuner

 Formanden for Ældre Sagen i Ballerup, Henning Broman, er også glad for de nye lokaler.
”Vi er godt tilfredse. Lokalerne på Præstevænget var ved at falde ned om ørerne på os og selvom de midlertidige lokaler var rigtig gode, så kan vi ikke klage. Det er bedre end i mange andre kommuner,” siger Henning Broman.

Nu er Posthuset så indviet og med tiden skal alle forhåbentlig blive glade for at bruge huset, omend der sikkert også bliver rift om pladsen blandt de mange foreninger i kommunen, der gerne vil have foden indenfor i Posthuset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *