Nyt udvalg skal prioritere klima
Debat Jeg mener, vi politikere skal være modige og sætte klimaet i fokus i alle dele af vores aktiviteter - alle handlinger har effekt på klimaet.

Først og fremmest skal vi feje for egen dør, og sikre at alle de aktiviteter vi selv sætter i gang belyses i forhold til deres påvirkning på klimaet. Uanset om det er nye byggerier, vi giver tilladelse til eller prioriteringen af den kollektive trafik, ventilation i vores egne bygninger eller maden vi tilbyder børn, unge og ældre på vores arbejdspladser.

Samtidig skal vi være langt bedre til at invitere virksomheder, borgere, foreninger, boligselskaber, transportfællesskaber med flere ind i den grønne omstilling. Det er nødvendigt for kommunens aktiviteter udgør kun to procent af klimabelastningen – de 98 procent udledes hjemme hos alle os, der bor i kommunen, fra vores mad (kød), mobiltelefoner, opvarmning af boligerne mm, fra virksomhedernes produktion og ikke mindst fra transporten på vejene.

Alt i alt skal vi som minimum reducere CO2 udledningen med 18.000 ton inden 2030. For at leve op til den reduktion vi har forpligtet os til politisk og dermed bidrage til at indfri Parisaftalens målsætninger. Jeg mener, at vi skal være mere ambitiøse end minimum, vi skal have et ambitiøst mål om 75 procents reduktion fra alle de aktiviteter der foregår i vores geografiske kommune. Det er et ansvar vi alle skal tage på os for at vi kan nå i mål på den måde der giver mening i vores hverdag, på vores arbejdsplads og i vores fritidsliv. Det kræver at vi politisk gør det så nemt og attraktivt som muligt at træffe de klimarigtige beslutninger.

Derfor mener vi i Enhedslisten, at vi skal have et nyt politisk fagudvalg, der skal have beslutningskompetencen for klima, natur og grøn omstilling

2 kommentarer om “Nyt udvalg skal prioritere klima”

 1. Claus Kiær siger:

  Det kan kun gå for hurtigt, som I “ikke så langsommeligt som hidtil”. I den indsats skal der også stadfæstet at forvaltningen ikke blander sig i de frivilliges arbejde ved at skabe forhindringer, som det har været i tilfældet med @NatureSays#Metoo. Hvis der skal samarbejdes over hele linjen, så handler det om tillid begge veje. Og ikke noget magtmisbrug. De grove forsømmelser @NatureSays#Metoo har informeret til Rådhuset har været Borgertip der på ingen måde har fundet de nødvendige løsninger hverken politisk eller administrativt i stedet er vi spist af med snak. Det gælder bl.a. makuleringen af affald, manglende affaldsfjernelse, ulovlig tomgang og affald før, under og efter et byggeri. Desuden er det afgørende at både Kommunalbestyrelsen og forvaltningen påtager sig ansvaret og ikke fralægger det ved bl.a. at sige at kommunalbestyrelsen ikke blander sig forvaltningens arbejde. Hvilket er mod gældende lov. Alt dette er d.d. informeret til samtlige medlemmer i Ballerups Kommunalbestyrelse.

 2. Martin Jensen siger:

  Ikke flere fagudvalg tak .
  Få rettet op på klage sager fra borgerne og tag dem alvorligt .
  Samtidigt kan i gå aktivt ind og få stoppet afbrænding af bio masse i varmesektoren.
  Det er ubegribeligt at i som regeringens støtte parti ikke siger fra .
  Så længe det kun er snak fra jer får i ikke min stemme .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *