Mere fleksibel folkeskole ønskes
Debat Folkeskolen er noget af det vigtigste vi har, og vi er heldige i Ballerup at vi har mange dygtige og engagerede lærere og pædagoger i vores skoler.

I SF mener vi dog, at vi skal give vores lærere og pædagoger rammerne til at gøre vores skoler endnu bedre for eleverne, og ikke mindst at vi skal gøre skolen mere fleksibel og at der skal være ret til mere forskellighed.

Børnene i Ballerups folkeskoler er vidt forskellige, heldigvis, og en af vores vigtigste opgaver er at skabe en skole, hvor der er plads til lige præcis at være det – og ikke skulle passe ind i en snæver og traditionel kasse.

Formålet skal ikke være at opnå alt det som politikerne kræver, ej heller at præstere godt i nationale test, men at skabe en skole med trivsel og læring for alle. En skole, hvor også det praktiske, det kreative, legen og det frie rum skal fylde, så vi undgår børn der kun med nød og næppe kan hænge i den traditionelle undervisning og derfor kan blive umotiverede og skoletrætte.

I Ballerup vil SF arbejde for at sikre kortere skoledage til eleverne. Det vil betyde flere timer med to voksne i klasserne. Det vil give lærerne og pædagogerne mulighed for at være mere fleksible i undervisningen, samt eksempelvis også at tage på flere udflugter med eleverne.

Det er ikke alle ,der lærer bedst ved at bruge hele tiden i folkeskolen, og derfor mener vi også, at vi skal se om det er muligt at indføre spændende praktikperioder for de elever, som vil profitere af at komme ud og bruge sig selv aktivt.

Det kunne eksempelvis være ved et samarbejde med lokale virksomheder i Ballerup Kommune.

SF Ballerup ønsker flere løsninger der gør skellet mellem normalområdet og specialområdet mindre. Mange elever er jo ikke enten ”normalbørn” eller ”specialbørn”, men har netop brug for tilbud, der ligger et sted imellem. Tilbuddene til eleverne skal være lige så forskellige som eleverne er.

1 kommentar om “Mere fleksibel folkeskole ønskes”

  1. Anja Holtze siger:

    Super indspark til debatten om en alternativ skoledag.
    Jeg vil meget gerne understøtte Jer, da jeg er så enig.
    Vi har i Kultur & Fritidsudvalget lagt et kæmpe arbejde ind i at få et stærkere samarbejde mellem klub og udskolingen, så vi får støttet endnu flere elever med trivslen.
    Jeg tror forudsætningerne for god læring er at man trives og har lyst til at komme i skole. Derfor ser jeg meget gerne, at man ikke alene kikker på at alle elever skal bestå med karakteren 2, men hellere være parate til at favne livet med alle de udfordringer, man møder undervejs. Vi skal favne livet, også når det gør ondt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *