Krav til kommunens drift
Debat Et apropos til Cepos analyse, der viser, at Ballerup er landets klart dyreste kommune, når det kommer til ledelse og administration.

Analysen fremkommer samtidig med, at man konstant oplever kommuners krav til deres private leverandører om effektivitet i alt, de foretager sig.

Hvornår begynder vi i dette skatteplagede land at kræve samme slags effektivitet i de offentlige forvaltningers administration og ydelser i øvrigt?

Ballerup Kommune er nu et dokumenteret bevis på, at der er noget ’at komme efter’.

Hvorfor skal der i øvrigt en undersøgelse til at klarlægge merforbruget – tager man aldrig sine egne arbejdsprocesser i kommunen op til revision?

Og hvad den socialdemokratiske borgmester måtte mene af det modsatte, er helt forudsigeligt og hænger naturligt sammen med det job han har.

Han siger dog, at: ”Det er klart at vi ligger højt. . . ”. Hvis det er så klart, hvorfor er der så ikke gjort noget mere ved ineffektiviteten tidligere?

3 kommentarer om “Krav til kommunens drift”

 1. Steen Strøm siger:

  Hej Ove
  Dit indlæg er Ballerup kommune da ligeglade med, du har ingen kommentarer fået fra de ansvarlige f.eks. kommunaldirektøren.
  Jeg har i de sidste 30 år sagt at Ballerup lever over evne, men hvad betyder det, vi må bare til lommerne, for der er tilsyneladende ikke nogle af Socialdemokratiets kernevælgere, der vil stemme nogle ansvarlige ind.
  Så længe de har flertal, sker der intet, bare vent og se.
  Du kan tydeligt drage paralleller til den siddende regering, de har så stort et bagland det alle skal fedes på, og det gøres i fuld offentlighed.
  Hvis der skal skæres 25 % på Ballerups administration, skal det kommende kommunalvalg nok være ønsketænkning, men start med kommunaldirektøren, hvad gavn har vi af ham?

  1. Ove Ginness siger:

   Hej Steen Strøm,
   Kommunens ligegyldighed i en sådan situation er kun forventelig, så det er ikke nyt. Kommunaldirektøren (hvad er det nu han hedder?) er selvfølgelig uenig i analysens tal og vil nu sikkert bruge tid på at undersøge om de kan korrekses – så han laver nok sin egen 😊

   Så – der sker selvfølgelig ikke en dyt, bortset fra at det udløser en ordstrøm i forskellige retninger. Handlinger ville jo synliggøre, at det ”var noget om snakken” – og den går da ikke, for her i kommunen er alting bedst, der er styret af sosserne og altid under hensyntagen til borgerne – siger de. . . 😊😊 Sådan har det været her siden sognerådenes tid, og magtbrynden har for længst – som i for rigtig, rigtig mange år siden – lagt sig som en tung dyne over nytænkning og kreativitet – herunder altså også over muligheder for effektivisering, som det nu senest er dokumentere.t

 2. Lone Madsen form. Nye Borgerlige Ballerup siger:

  Besparelsespotentiale på 194 millioner

  Når man nu som almindelig borgerlig engageret i Ballerup, er udelukket fra den demokratiske debat i diverse lokalpolitiske fora på Facebook, må man jo gribe til avisens debatindlæg.

  I sidste uges avis kunne man nemlig læse at der alene i Ballerup Kommune, er et besparelsespotentiale på 194 millioner kroner årligt, som udelukkende kunne spares på et overforbrug af administration og ledelse i kommunen.

  Det svarer nogenlunde til 400 årsværk eller 400 medarbejdere, som i stedet kunne være brugt i den direkte borgernære velfærd, altså varme hænder til børn, ældre, syge og svage.

  Eller i skattelettelser til skatteyderne i kommunen, hvilket ville kunne spare en familie på 4 personer på samlet 19.800,- kr. om året i skat, altså penge som de i stedet selv ville kunne råde over.

  Dette skal samtidig ses i lyset af, at der er utrolig dårlig borgerservice på Rådhuset, med ganske få timer åbnet for borgerne om dagen, man undrer sig over hvor alle disse medarbejdere i kommunen dog er henne?

  Er der da ingen alarmklokker der har ringet omkring de borgerlige partier, der i dag sidder i økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen?

  Politikere der ellers bliver klædt godt på ved de årlige økonomiske topmøder i Aalborg og som der får udleveret alle nøgletal fra alle landets kommuner? Hvilket i år må have vist, at Ballerup Kommune ligger helt i top af forbrug af offentlig administration og ledelse.

  Det skal der simpelthen laves om på, for det er ikke rimeligt at man fråser med borgernes penge på denne måde.

  Med venlig hilsen

  Lone Madsen

  Lokalformand for Nye Borgerlige i Ballerup

  Tidligere medlem af Kommunalbestyrelsen og Økonomiudvalget i Ballerup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *