Kontrol med snyd giver millioner
pengesedler-COLOURBOX4388421-copy-1-scaled.jpg
Det er rart at få penge, men man skal ikke have penge, man ikke har ret til. Derfor er kommunens kontrolgruppe på arbejde, og det har i 2020 sparet kommunen for millioner. Foto: Colourbox.
Kontrol Ballerup Kommunes specielle kontrolgruppe med social snyd har sparet kommunekassen for adskillige millioner kroner.

I lighed med andre kommuner vil Ballerup Kommune og så gerne undgå, at borgerne snyder med sociale ydelser.

Derfor har man nedsat en speciel kontrolgruppe, der hørerunde Center for Arbejdsmarked og som hvert år har fokus på, at borgerne modtager de ydelser de har krav på og ikke mere.

I 2020 har kontrolgruppens indsats givet kommunen en besparelse på fem millioner kroner, hvoraf hovedparten er indhentet på kontrol af kontanthjælp.

Kontrollen kommer i stand ved hjælp af samarbejde med politiet, SKAT, og virksomhedskontroller, ligesom der er kontrol på udbetalinger og registersamkøring på ydelser.

Besparelsen er lavere end i 2019, men det kan i høj grad skyldes nedlukningen, hvor de skete færre virksomheds- og kontrolbesøg.

Kontrolgruppen har i 2020 haft et øget fokus på blandt andet selvstændige på sygedagpenge og som har haft et usædvanligt højt sygefravær.

Der har også været planlagt en række virksomhedskontroller, men på grund af coronasituationen har det ikke været muligt at besøge virksomheder i samme omfang som ønsket.

Mere opmærksomhed

I indeværende år vil kontrolgruppen især fokusere på selvstændige med usædvanligt sygefravær, kontrolbesøg i virksomheder, kontrol af kontanthjælpsmodtagere på udlandsrejse, med formue og sort arbejde samt enlige-erklæringer. Man vil desuden udbrede kendskabet til gruppen ved deltagelse i diverse møder, så man ad den vej kan gøre opmærksom på, at gruppen eksisterer og dermed kan få folk til at følge reglerne og spare kommunen for uberettiget at udbetale penge

5 kommentarer om “Kontrol med snyd giver millioner”

 1. Ove Ginness siger:

  Det er da et relevant initiativ – hvor meget har kontrolgruppen kostet i arbejdet med at spare de 5 millioner kroner? 🙂

 2. Karsten Kriegel siger:

  De tjener rigeligt deres løn hjem. Med de få medarbejdere, der er i Kontrolgruppen, er der en god fortjeneste for kommunekassen,

  Godt arbejde.

  1. Ove Ginness siger:

   Øh? – det er jo blot en påstand, du fremkommer med – “få medarbejdere” og “god fortjeneste” er jo nogle luftige størrelser – hvor er tallene, Karsten Kriegel? 🙂

 3. Karsten Kriegel siger:

  De 5 mio. indhentede millioner fremgår jo allerede af artiklen. Kontrolgruppen består af 4 årsværk, så udgiften må være ca. 1.5 mio. kr.

  Så der er jo klart overskud.

  1. Ove Ginness siger:

   Aahh, det er for letkøbt og stærkt forenklet – jeg betvivler ikke de omtalte fem millioner – men har blot spurgt om udgifterne til at inddrive dem – og de fire omtalte i kontrolgruppen (til dit estimat på 1,5 millioner) arbejder naturligvis ikke uden at trække på ressourcer uden for gruppen. . . . 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *