Hold fast i de gode vaner
Debat Vi har under epidemien med COVID-19 set en generel nedgang i forekomsten af smitsomme sygdomme. Det skyldes blandt andet, at vi alle er blevet bedre til at holde en god hygiejne.

Holder vi fast i de gode rutiner, kan vi både forebygge smitte med COVID-19 og andre smitsomme syg-
domme som forkølelse, influenza og halsbetændelse. Det er sygdomme, som hvert år koster mange sygedage for både børn, forældre og for vores fagpersonale.

Derfor sætter vi i Ballerup kommune – sammen med Sundhedsstyrelsen – fokus på, at fastholde de gode hygiejnerutiner. På den måde kan vi sammen gøre god hygiejne til ren rutine.

Sundhedsstyrelsen vil informere, motivere og inspirere danskerne til bedre hygiejne gennem fokus på rutiner vedrørende håndhygiejne, ageren ved sygdom, hoste- og nyseetikette, udluftning og rengøring.

I den forbindelse er der udarbejdet fem gode råd, som kan hjælpe med at gøre god hygiejne til ren rutine i hverdagen:

Bliv hjemme, hvis du er syg eller har symptomer på sygdom.

Vask hænder tit, eller brug håndsprit.

Gør rent, særligt overflader som mange rører ved.

Luft ud og skab gennemtræk.

Host og nys i ærmet.

Derudover så er det forsat en rigtig god idé, at holde afstande og sikre, at vi ikke står for tæt i køen i supermarkedet eller andre steder, hvor vi mødes i det offentlige rum.

Hold nu fast i de gode hygiejniske vaner og lad os holde smitsomme sygdomme, som forkølelser, influenza og halsbetændelser under kontrol forsat efterår og vinteren igennem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *