Flere kedeldragter til grønne løsninger
Debat Grønne løsninger kræver flere unge i blå, hvide, beige og grønne kedeldragter.

Tiden er ikke til snik- snak, men til hænder der er uddannet til at udføre de opgaver, der kræves, for at vi kommer igennem med den grønne omstilling.

Derfor må skolerne, virksomhederne og kommunen målrettet arbejde på, at flere tager en håndværksmæssig uddannelse.

Fremtidens helte er gartnerne der sørger for mere biodiversitet, elektrikeren der sørger for grøn strøm og El-ladestandere, metal manden, der søger for varmepumper og rejser vindmøller og mureren / tømreren/ maleren der energirenoverer vores huse.

Vi skal sørge for, at den grønne omstilling ikke går i stå fordi vi har sovet i timen, og ikke vist rettidig omhu ved ikke at have uddannet og efteruddannet nok håndværkere.

Vi har stor fokus på dette, her i kommunen.

Men som altid, kan vi nok gøre det lidt bedre

1 kommentar om “Flere kedeldragter til grønne løsninger”

  1. Anja Holtze siger:

    Enig, jeg tænker, det er vigtigt vi får endnu flere alternative skoleforløb, hvor virksomhederne sammen med praktikvejledere sammensætter et undervisningstilbud, hvor de enkelte elever får tilpasset praktikken med de obligatoriske fag i folkeskolen. Et kunne være, at man i mesterlære kunne være sammen med mester 4 dage om ugen og så havde en fælles – skoledag, hvor man lærte at skrive og regne med øvrige svende.
    Sådan en ordning ville også skabe et fællesskab, hvor man på tværs af håndværkerfag kunne lære af hinanden.
    Jeg håber, at man derhjemme ved køkkenbordet, får taget snakken om uddannelse – og hvordan man på den lange bane får etableret et lang arbejdsliv der garanterer en stabil indkomst. Vi skal ikke alle være akademikere, fordi
    vi har brug for alles hænder for at fremtidssikre velfærden og den grønne omstilling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *