Ballerup fræser frem i ny erhvervsmåling
Erhvervsliv-COLOURBOX-copy-2-scaled.jpg
Erhvervslivet er generelt glade for at være i Ballerup og det smitter af i DI’s nye erhvervsklimaundersøgelse, hvor Ballerup rykker 30 pladser frem. Det giver den bedste placering af alle sjællandske kommuner. Foto: Colourbox.
Erhverv Dansk Industris årlige store måling af erhvervsklimaet i de danske kommuner giver Ballerup en topplacering. Faktisk har Ballerup ifølge målingen det bedste erhvervsklima på Sjælland.

De tilbagevendende målinger af kommunernes erhvervsklima er imødeset med blandede følelser på rådhuset.

På den ene side betyder målingerne noget for, hvordan man som en af landets førende erhvervskommuner kan ’brande’ sig selv udadtil, på den anden side er der generelt store udsving i målingerne, der gør det svært at forudsige, hvor man skal sætte ind for at få en bedre placering.

Men den nyeste måling foretaget af Dansk Industri er alligevel opsigtsvækkende.

Sidste år fik Ballerup en over nakken og dumpede ned på 44. pladsen.

Den nyeste placerer Ballerup som nummer 14, hvilket placerer Ballerup som den bedste ikke bare i Region Hovedstaden men på hele Sjælland.

En lang række parametre ligger til grund for målingens resultat og på langt de fleste scorer Ballerup højt.

Resultaterne er delt op i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Det gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set, hvilket giver et mere komplet billede. Den nye undersøgelse er baseret på, at Dansk Industri og Danske Byggerer er slået sammen og derfor tager den nye undersøgelse udgangspunkt i de to organisationers tidligere undersøgelser, og dækker 7770 virksomheder i alt.

Mange initiativer

”Ballerup er en kommune, der satser på erhvervslivet. De har en klar vision om at være en førende erhvervsby, og de iværksætter mange ambitiøse initiativer, der gavner virksomheders vækst og udvikling i området. Det er derfor meget velfortjent, at Ballerup rykker så mange pladser frem i vores undersøgelse,” siger formand for DI Hovedstaden Peter Lanng Nielsen. Han fortsætter:

”Mange hovedstadskommuner ligger typisk i den tunge ende af skalaen i vores undersøgelse, hvor kommunerne vest for Storebælt løber med topplaceringerne. Men Ballerup er altså en af de få kommuner i hovedstaden, som værner om deres erhvervsliv, og hvor virksomheder er særligt godt tilfreds”.

Hele 70 procent af virksomhederne i Ballerup vil anbefale andre at etablere sig i kommunen – og med god grund. Ballerup scorer nemlig høje karakterer på flere parametre i undersøgelsen blandt andet infrastruktur, arbejdskraft, sagsbehandling og digitale rammer.

Fortsætter strategien

De nye tal glæder naturligvis også borgmester Jesper Würtzen (A), som traditionen tro alligevel tager undersøgelsen lidt med ro.

”Vi er naturligvis glade for resultatet, der også er ganske markant. Det er en stor stigning, men nogle af spørgsmålene er også formuleret anderledes denne gang og det betyder noget for eksempelvis tidligere resultater. Men vi kan se, at vi skaffer nye arbejdspladser, vi har fået 1000 nye arbejdspladser sidste år, vi har et godt samarbejde mellem jobcentret og virksomheder og som man kan se på budgettet, så tjener virksomhederne også penge. Så det er positivt. Men vi har en helt del virksomheder, der hører under Dansk Erhverv, eksempelvis IT og Medical-virksomheder, så det vil også være interessant at se deres svar. Men vi fortsætter det gode arbejde og satser på den overordnede virksomhedsstrategi, ” siger Jesper Würtzen.

Mere grønt

Et sted hvor Ballerup derimod halter i undersøgelsen, er den grønne udvikling, hvor kommunen får en sølle 85. plads.

Faktisk mener hver fjerde virksomhed, at Ballerup netop bør prioritere grøn udvikling, hvis kommunen vil skabe til optimale vilkår for virksomhederne i fremtiden.

Den kritik overrasker borgmesteren.

”Den grønne kritik overrasker mig faktisk, for jeg mener vi har gang i rigtig meget på det område, Men vi har sat penge af til eksempelvis bygningsrenovering, vi har et projekt i gang med at genbruge varme fa IT-køleanlæg og de store transportsatsninger som el-busser og det kommende BRT-projekt vil også få betydning. Så det er bestemt ikke fordi, vi ikke gør noget på de områder. Men det tager lidt til at se. Men der er meget i gang på de områder også,” siger Jesper Würtzen.

Det er 12. år i træk at DI laver undersøgelsen af den lokal erhvervsvenlighed og det er første gang, at Ballerup overhaler Høje Taastrup Kommune i hovedstadsregionen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *