Sådan forvalter du bedst din opsparing
ballerupbladet.dk-Sådan-forvalter-du-bedst-din-opsparing.png
SPONSORERET INDHOLD: Fra vi er helt små lærer vi hurtigt værdien af at have en opsparing stående. En opsparing kan redde os, når økonomien kniber, og den kan være rar at have, når man virkelig gerne vil købe sig en ny bil eller en computer.

Men spørgsmålet er dog: hvordan holder man optimalt en opsparing? Skal pengene bare sidde stille på en konto og samle støv, eller skal der sættes gang i dem, så de kan formere sig med tiden? I denne artikel vil vi give dig nogle smarte tips til, hvordan du bedst forvalter din opsparing, så du får mest ud af den.

Hold gang i pengene – Investér dem!
Penge der ligger og samler støv, bliver med tiden mindre og mindre værd. Det skyldes inflation. Om 50 år vil 100 kroner være langt mindre værd end de er i dag. Derfor er det smart at finde en måde, hvorpå ens opsparing kan følge med prisændringerne i samfundet.

En måde at gøre det, er ved at binde pengene fast til aktier. Der er mange forskellige måder, hvorpå man kan investere sine penge. En af disse metoder, der på nuværende tidspunkt er ret populær, kaldes for Day Trading. En day trader opkøber aktier og sælger dem samme dag. Det er for at undgå potentielle prisstigninger natten over, hvor vinduet for køb og salg er lukket. Man investerer hurtigt og sælger hurtigt.

Ellers kan man også købe aktier som en langsigtet investering. Lokale firmaer klarer sig godt trods corona, og er derfor helt ideelle disse dage at hente aktier i, da de højst sandsynligt holder en god kurs mange år frem.

Hold øje med bankens renter
Banker er i høj grad interesserede i, at du forvalter din opsparing hos dem. Jo flere penge, banken ligger inde med, des mere succesfuld og profitabel er den. Derfor plejede banker også ofte at give positive renter, når man har penge hos dem. Det betyder, at banken betaler dig et lille månedligt beløb, når du har penge hos dem. Beløbet er baseret på din samlede formue hos dem.
I dag er det dog desværre ikke sådan altid. Man hører oftere og oftere om, at banker indsætter negative renter, når din formue når et specifikt punkt.

Danske Banks grænse for negative renter er på 100.000 kroner, for eksempel. Det kan variere meget fra bank til bank, hvor meget man skal have stående, før renten bliver negativ, men det er helt klart noget, man skal holde øje med. Der er ingen grund til at skulle betale for at have en opsparing, så hellere skifte bank, eller have opsparinger hos flere forskellige banker, for at undgå den negative rente.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *