Millionerne ruller ind i kommunekassen
Business-1-5-scaled.jpg
De mange virksomheder i Ballerup Kommune spytter godt i kommunekassen. Der er kommet 74,5 millioner kroner mere ind skatter end forventet. Foto: Arkivfoto
Økonomi Der er gang i budgetsnakken for 2022 og der er grund til at glæde sig over tallene. Indtægterne fra især fra virksomhedsskatterne er steget markant. Men der skal stadig spares.

Ballerup har i mange år gjort meget for at være en erhvervsvenlig kommune og en lang række store virksomheder placerer sig her.

Det giver kontant bonus, for nu viser det sig, at der kommer et ekstra skatteprovenu fra virksomhedsskatterne på 74,5 millioner kroner mere end forventet i budgettet for 2022.

Det er skatter fra 2019, der kommer i kassen nu og det er godt for kommunens likviditet.

”Vi har en lang række virksomheder, der klarer sig godt og det giver afkast i deres skattebetalinger. Det er godt for likviditeten i kommunen og er gode nyheder, når vi nu skal til at tale om det nye budget,” siger borgmester Jesper Würtzen (A).

De kommende måneder skal politikerne nemlig behandlede og vedtaget budgettet for 2022 og her skal man se, hvad der råd til og hvad der ikke er råd til.

Også sparetider

Men selvom der altså er kommet en stor luns millioner ind i selskabsskatter og personskatteindtægterne forventes at stige de kommende år, så er der stadig udsigt til, at der skal spares .

”Vi skal stadig spare 15 millioner kroner på det kommende budget. Vi har fem millioner ekstra på servicerammen, men man skal huske på, at vi stadig er presset på anlægsrammen. Vi vil gerne bruge flere penge end vi må, og der er stadig penge at hente. Men de ekstra indtægter betyder, at vi har en solid økonomi og en god likviditet,” siger Jesper Würtzen, som understreger, at man har en forsigtig tilgang til budgettet.

”Vi forventer,. at der vil ske et fald i virksomhedsskatterne i de kommende år, når resultaterne fra 2020 og 2021 kommer ind. Men vi har jo en række virksomheder i brancher, der ikke har været påvirket af corona i så høj grad, så nu må vi se,” siger Jesper Würtzen, som også nævner udligning som en anden faktor for fremtidens økonomi.

”Men jeg håber under alle omstændigheder på et bredt budgetforlig, hvor vi får flest mulig med,” pointerer borgmesteren.

Budgettet skal vedtages den 11. oktober.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *