Det er tænderne, der tæller
1696-L1015-ballerupbladet.dk_-scaled.jpg
SPONSORERET INDHOLD: Tænderne skal holde hele livet. Derfor er det vigtigt at huske tandbørsten hver dag og bruge tandtråd. Desuden kan det være en god ide at tage til tandlægen mindst en gang om året. På den måde sørger man for, at tænderne har det godt. Når mælketænderne er faldet ud, og de nye vokset tænder er vokset ud, handler det om at passe på dem.

www.tandbro.dk kan man læse mere om forskellige behandlinger til tænderne. God mundhygiejne kommer ikke af sig selv. Indimellem kan det være godt at få lavet en tandrensning. Det har de fleste formegentlig prøvet hos tandlægen. Det gælder uanset, om man har problemer med tænderne eller ej.

Husk lige tandbørsten
Tandbørsten er tændernes bedste ven. Den bruges flittigt dagligt hos de fleste danskere. Det er noget, der kommer i brug efter den første tand, er vokset frem. Ligesom at cyklen skal plejes med olie, skal tænderne have en gang med tandbørsten i hvert fald to gange om dagen. Derfor kan man lige så godt gøre tandbørstningen til en god vane.

Mangler man en tandlæge eller hjælp, kan man besøge www.valbytandklinik.dk. På hjemmesiden kan man læse om forskellige behandlinger og bestille tid. Hvis ikke man passer og plejer sine tænder, kan man støde ind i store tandproblemer. Det kan være alt fra tandkødsbetændelse til huller. Det kan være meget smertefuldt, hvis man ikke regelmæssigt passer på tænderne.

God mundhygiejne
Problemer i munden kan opstå, hvis man ikke får fjernet bakterier fra mad. Hvis man følger anbefalingerne for god mundhygiejne, er det heldigvis ikke svært at undgå problemer med tænderne. Bakterierne kan fjernes ved hjælp af regelmæssig brug af tandbørstning og tandtråd. Desuden bør man besøge tandlægen med jævne mellemrum.

Det kan være en dyr omgang, hvis man ikke giver tænderne den kærlighed, de skal bruge. Er skaden først sket, kan det være meget smertefuldt og dyrt. Derfor bør man gøre, hvad man kan for at forebygge problemerne. Det kan man blandt andet gøre ved at følge alle tandråd, samt at få en tandrensning en gang imellem.

Visdomstænderne
Når man fylder de 20 år, kan visdomstænderne begynde at komme frem. Det er dog ikke alle, som får visdomstænder. Visdomstænderne har, i modsætning til resten af tandsættet, ingen funktion. Det kan virke lidt skørt, at de overhovedet kan komme frem. Visdomstænderne er et levn fra fortiden. Vores kæber er gennem evolutionen blevet mindre.

Grundet de små kæber er der derfor ikke altid plads til visdomstænderne. Men dette betyder ikke, at de ikke kan bryde frem alligevel. Dette kan medføre en del problemer. Før visdomstænderne er vokset ud, kan man faktisk få taget et røntgenbillede. På den måde er man forberedt på, om de kan dukke op. Nogle gange har man kun visdomstænder i overmunden og ikke i undermunden.

Behandlinger i Valby Tandklinik
Hos tandklinikken i Valby kan man få mange forskellige behandlinger. Driller visdomstænderne, kan de blive fjernet. Er uheldet ude, og der er huller i tænderne, kan man eventuelt få en tandfyldning. Har man kosmetiske udfordringer i tænderne, såsom en knækket tand, kan klinikken også fikse dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *