Der er stadig håb om flere p-pladser
Parkering-1-1-scaled.jpg
Det store parkeringshus i flere etager på Menys parkeringsplads i Ballerup bliver ikke til noget. Men der er stadig åbent for andre løsninger, understreger udvalgsformanden nu. Foto: Arkivfoto
Parkering I den forgangne uge blev et stort p-hus ved Meny i Ballerup dømt ude og begravet. Men det betyder ikke, at alt håb om flere-pladser er ude, understreger udvalgsformand.

De storstilede planer om et privat parkeringshus i Ballerup midtby led en krank skæbne i den forgangne uge, da et enigt teknik- og miljøudvalg trak stikket og sagde nej tak til NSE Ejendomme, der ønskede at bygge huset.

Man ønskede ikke et stort p-hus i flere etager og ville nu forlade sig på de eksisterende pladser, med bedre skiltning og ved at vente på, at de mange byggerier var afsluttede. Det afstedkom stor frustration fra handelsforeningen, der kaldte beslutningen både aftalebrud og en kniv i ryggen.

Men det var måske ikke helt så slemt ment, som det fremgik.

Det siger i hvert fald formanden for teknik- og miljøudvalget, Hella Tiedemann (A).

Hun pointerer nu, at man nok har afvist den private investors tilbud, men at man stadig leder efter andre alternativer.

Åben for løsning

”Vi erkender, at der er et behov for yderligere pladser i bymidten. Så vi har ikke begravet ideen om flere p-pladser. Men vi kunne ganske enkelt ikke imødekomme de krav, som investor stillede. Vi ville miste en masse kontrol over p-situationen. Men vi vil sætte to millioner kroner af til et fortsat arbejde med at finde en anden parkeringsløsning. Forvaltningen er nu i gang med at finde andre samarbejdspartnere, der kunne være interesserede i at investere. Jeg kan sagtens se en løsning med kombineret parkering over og under jorden. Det er naturligvis ikke til at vide, hvad der sker, men der er bestemt ikke lukket for flere p-pladser,” siger Hella Tiedemann,

Voldsomme krav

Blandt de krav, som NSE Ejendomme stillede var, at Ballerup Kommune skulle have tidsbegrænset parkering (eller betalingsparkering) på samtlige af kommunes offentligt tilgængelige p-pladser i Ballerup Bymidte.

Ballerup Kommune måtte kun udstede en p-licens pr. beboer og to p-licenser pr. erhvervsdrivende virksomhed med gyldighed på kommunens parkeringsområder.

Parkeringsanlægget skulle have en fremtrædende placering på kommunens parkeringshenvisningskilte (eller evt. kommende parkeringshenvisningssystem fysisk som digitalt) uden beregning.

NSE skulle desuden tillades at opsætte yderligere parkeringshenvisningsskilte på kommunens område i Ballerup centrum.

Ligeledes skulle NSE parkeringsanlæg have en fremtrædende placering i de flyers, Ballerup Kommune udleverer, med oversigt over parkeringsområder til kunderne i byens butikker, samt på kommunes hjemmeside under relevante menuer og med relevant omtale på kommunes sociale medier.

De mange krav og regler var ikke i overensstemmelse med politikernes ønsker.

”Det var ganske enkelt en voldsom suverænitetsafgivelse, vi som kommune blev udsat for,” som Jacob Wøhler Jørgensen (V), medlem af teknik- og miljøudvalget, udtrykte det.

Møde på vej

I denne uge er der lagt op til et møde mellem Ballerup Kommune og handelsforeningen i kølvandet på sagen, der fik formanden for handelsforeningen i Centrumgaden, Claus Dahl, til at reagere kraftigt og kalde beslutningen for ’aftalebrud’ og ’en kniv i ryggen’ på de lokale handlende.

Han meldte også ud, at handelsforeningen nu trækker alle tilsagn om samarbejde om parkering i centrum tilbage.

1 kommentar om “Der er stadig håb om flere p-pladser”

  1. Ove Ginness siger:

    Ja, det er sørme utroligt, at private investorer kræver noget til gengæld – det overrasker altid en socialdemokrat, at nogen kan finde på at være så ond. Så hellere bruge andres penge på kommunale projekter af en ofte tvivlsom standard.
    Og sandelig om ikke den ansvarlige politiker også tillader sig at sige: ” Vi ville miste en masse kontrol over p-situationen.” Det kunne måske være en fordel for borgerne, at denne ”kontrol”, som sosserne elsker (både her og på landsplan), blev slækket en del. Indtil nu har den da ført til rent kaos på P-området i kommunen. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *