Banegårdsplads fik det officielle stempel
Banegaardspladsen-05-33-21-scaled.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En hel del var mødt frem trods regnvejret, for at indvie den nye banegårdsplads. Det er mere end et halvt år siden, at den blev taget i brug, men først nu kunne den indvies officielt. Foto: Kaj Bonne.
Åbning Den nye banegårdsplads i Ballerup er ikke helt så ny længere. Men mandag blev den officielt indviet efter måneders corona-forsinkelse.

Siden december måned har man kunnet gå, løbe, hygge og gøre alt muligt andet på Banegårdspladsen i Ballerup.

Der blev den nemlig færdig og klar til brug.

Men på grund af forsamlingsforbud og coronarestriktioner har det ikke været muligt at festligholde den nye plads og indvie den med maner, som det hører sig til. Indtil mandag eftermiddag, hvor Ballerup endelig kunne indvie pladsen officielt.

Popcornmaskinen var kørt i stilling og kaffe-to go knallerterne var linet op, mens et liveband spillede danske klassikere til de fremmødte.

Borgmester Jesper Würtzen (A), indledte med et par ord om tilblivelsen af pladsen, der går efterhånden mange år tilbage og som kunne blive til en realitet, da Realdania tilbød 25 millioner til projektet.

Siden har det været en lang proces, indtil man endelig kunne tage pladsen i brug ved nytår og altså indvie den nu.

Liv i forstaden

Derefter fortalte Jesper Nygaard, direktør i Realdania Fonden, om tankerne bag donationen, nemlig at man ville skabe liv i forstæderne og det var efter hans mening lykkedes med den nye banegårdsplads.

Efter talerne var der springvandsshow og fri snak og hygge, mens der kunne drikkes kaffe og lyttes til musik. Det småregnede under hele seancen, men det blev først for alvor vildt, da det officielle var overstået. Efter en times tid måtte de fleste forlade pladsen, da et skybrudslignende regnvejr for alvor drev ind over Ballerup.

Men pladsen, den klarer både regn, sol og blæst og står nu som symbol på de vellykkede projekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *