Lettere vej til en ladestander
Ladestander.jpg
Den nye ladestander i Måløv kan nu bookes som et forsøg frem til udgangen af august, for at fremme tilgængeligheden for elbiler.
Strøm Et nyt projekt mellem Region Hovedstaden og Gate 21 skal gøre det lettere at få adgang til en elbil-ladestander. Første lokale ladestander står nu i Måløv. Elbiler spiller en afgørende rolle i fremtidens grønne transport. Men før elbilernes fulde potentiale kan indfries, skal der skabes den nødvendige infrastruktur, så elbiler nemt kan komme fra A […]

Et nyt projekt mellem Region Hovedstaden og Gate 21 skal gøre det lettere at få adgang til en elbil-ladestander. Første lokale ladestander står nu i Måløv.
Elbiler spiller en afgørende rolle i fremtidens grønne transport.
Men før elbilernes fulde potentiale kan indfries, skal der skabes den nødvendige infrastruktur, så elbiler nemt kan komme fra A til B – også over længere distancer. En af de større barrierer for at købe en elbil er, ifølge en rapport fra Region Hovedstaden, at det kan være svært at planlægge sin rute i forhold til, hvornår man har adgang til en ladestander.
I projektet ’Book en Ladestander’ tester Gate 21 og Region Hovedstaden nu muligheden for at booke en ladestander. Lokalt er det sket ved Måløv Bibliotek og kulturhus
I appen Powerfuel blev det fra mandag den 21. juni for første gang muligt at booke en ladestander og bestille ladetid. Formålet med projektet er at blive klogere på, hvilke eventuelle barrierer, der fremadrettet skal tages hensyn til, når infrastrukturen omkring elbiler skal udbygges og elbiler skal fremmes.
Mere strategisk
”I takt med at flere dele af transportsektoren elektrificeres, så har vi brug for at tænke og indrette ladeinfrastrukturen mere strategisk. Vi har brug for brugernes input og ønsker. Derfor er projektet ’Book en Ladestander’ et spændende initiativ, fordi det tager fat på en vigtig udfordring for bilisterne, når de står overfor valget om at skulle skifte biltype. Det kan hjælpe med at sikre mere fornuftige investeringer, bedre udnyttelse af infrastrukturen – og i sidste ende betyde, at flere vælger elbiler frem for benzin- og dieselbiler,” siger Christian Nolsøe Nielsen, formand for fdel – forenede danske elbilister.
Lokalt hotspot
Testperioden sættes som nævnt i gang ved Måløv Bibliotek fra den 21. juni. Her kan man indtil udgangen af august måned teste bookingsystemet. Placeringen er valgt, fordi det er et centralt sted, hvor mange lokale færdes. Derfor er forventningen, at det skaber værdi for lokale elbilister, der vil være med til at teste det nye bookingsystem.
Derudover testes ”Book en Ladestander” på arbejdspladser i Næstved og i Ringsted. I sommerens løb kommer der flere lokationer til.
”I Region Hovedstaden har vi satset benhårdt på elbilområdet og har en ambition om at være foregangsregion for udvikling af klimavenlig transport. En del af ambitionen er, at vi vil være testområde for udbygningen af markedet for elbiler og ladeinfrastruktur, og vi er godt på vej. Derfor er jeg glad for, at Book en ladestander er endnu et skridt i den rigtige retning, der kan hjælpe med at gøre det trygt at køre elbil, også på lange distancer,” siger Jens Mandrup, formand for trafikudvalget i Region Hovedstaden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *