En folkefest i Ballerup
Fodbldtorv-2-scaled.jpg
Der har været meget stemning og fest på Kirketorvet i de seneste uger efterhånden som det danske landshold er gået fra sejr til sejr og nu er i semifinalen. Formanden for handelsforeningen, Claus Dahl, glæder sig over succesen og ærgrer sig over tonen på facebook. Foto: privatfoto
Fest og fodbold Kirketorvet i Ballerup har de seneste uger været rammen om en sand folkefest med storskærm, stemning og masser af fodbold. Nu ser hovedmanden bag festen, tilbage på nogle vilde, men også tankevækkende uger.

Mange havde set frem til tre danske kampe ved EM og tre festlige aftener på Kirketorvet, da Handelsforeningen Centrumgaden lagde op til fodboldfest på Kirketorvet i Ballerup i juni måned.

Siden er det blevet til flere kampe i takt med, at det danske landshold først fik en stor forskrækkelse og siden har ført sig frem på alverdens fodboldstadions og nu står ved i hvert fald en semifinale.

Storskærmsarrangementerne har trukket de tilladte 5-700 tilskuere hver gang og der har været god stemning, der har samlet Ballerup, også selvom antallet af fremmødte på pladsen har været lidt begrænset af dels cocronarestriktioner og siden af de regler, som er udstukket af tv-stationen, de har rettighederne til kampene.

Det er da også en ganske tilfreds formand for Centrumgadens handelsforening, der kan se tilbage på nogle vilde uger.

En folkefest

”Det har været fantastisk at følge kampene sammen med de 5-700 mennesker på pladsen og det er alt sammen foregået i en god ånd. Ingen ballade, bare glade mennesker og god stemning og en fed fest. Vi har haft godt samarbejde med restauranterne, Ballerup Kommunes Kultur og fritidsudvalg, BSF og fået god støtte fra Meny og advokat Hallgren. Uanset hvor langt Danmark når, så kan vi se tilbage på et generelt vellykket arrangement, der har vist, at vi i Ballerup kan lave en god fest,” siger Claus Dahl.

Men festen til trods, ærgrer Claus Dahl sig også over den bagside der er ved at være involveret i et så tidskrævende og stort projekt det er, at få en lokal folkefest stablet på benene.

Brok og skældsord

”At være involveret i sådan et projekt kræver meget som frivillig og kræver, at man tager sin tid fra andre ting, som det daglige arbejde. Vi er ikke professionelle arrangementsafviklere, men frivillige, der vil skabe det bedste for Ballerup. Så er det ærgerligt, at man især på facebook skal lægge ører til så meget brok og så mange skældsord, som jeg har. Det kan godt være, at der har været ting, der måske ikke har været helt perfekt og professionelt, men hvis vi skal have professionelle til at afvikle det, så kommer det også til at koste penge. Nu har det været gratis for alle og det har faktisk fungeret rigtig godt for stort set alle. Og det har være meningen fra starten – nemlig at det skulle være en fest for Ballerup og endda gratis,” pointerer Claus Dahl.

1 kommentar om “En folkefest i Ballerup”

  1. Claus Kiær siger:

    Uanset hvad der er blevet skrevet og sagt negativt, så har det fungeret rigtig godt. At der var et teknisk uheld inden Eriksens uheld må “man” tage som en del af det fodboldeventyr, som landsholdet har skabt, for sådan er det med eventyr, der skal være forhindringer. Det er jo blot at læse H C Andersen eller Grimms. Og uanset om Danmark taber i morgen eller på søndag, så har jeg nydt at være en af de frivillige på torvet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *