Privat p-hus på vej til Ballerup bymidte
Parkering-3-1-scaled.jpg
Parkeringspladsen ved Meny i Ballerup kan måske komme til at lægge jord til et nyt privat parkeringshus med plads til 200 biler. Foto: privatfoto
Parkering En privat investor vil bygge et p-hus der skal give omkring 200 ekstra pladser på Meny’s parkeringsplads i Ballerup Bymidte. Politikerne har delte meninger.

I flere år har debatten om p-pladser og manglen på samme raset og efter Ballerup bymidte i den grad har fået vokseværk og byggeprojekterne har bredt sig, er debatten blevet endnu mere aktuel.

Både borgere og erhvervsdrivende raser over, at antallet af p-pladser skrumper, mens byggerier skyder op.
Nu er der måske en bedring af situationen på vej.

Det lokale firma Nørgaard Skødt Ejendomme, har tilbudt at bygge et privat p-hus på pladsen bag ved Meny supermarked i Ballerup.

Grunden er ejet af Ballerup Kommune og planen er, at firmaet vil købe grunden og opføre et p-hus i en form for stålkonstruktion, hvor der efter planen vil blive plads til omkring 200 ekstra pladser, når man indregner pladserne i huset og de omkringliggende arealer samt de pladser, der forsvinder ved byggeriet. Her skal man så efter planen kunne parkere gratis i to timer, inden man efterfølgende skal betale – ganske som man gør det i Ballerup Centret eller i Frederiksberg Kommune.

Det er investoren, der selv har henvendt sig til Ballerup Kommune og umiddelbart er der interesse at spore hos borgmester Jesper Würtzen (A).

Interessant projekt

”Jeg synes det lyder som et interessant projekt. Vi sælger grunden og vi får mulighed for at sætte rammerne for, hvordan det skal se ud og placeres. Det vil give flere parkeringspladser i området, hvis det bliver en realitet og samtidig kan vi få løst det pladsproblem uden at vi kommer i konflikt med anlægsrammen, da vi jo også gerne skulle have rum til at bygge institutioner og lappe veje og alt det andet vi skal. Så jeg synes det lyder interessant,” siger Jesper Würtzen, som understreger, at man nu skal drøfte planerne politisk efter sommerferien ligesom der, hvis man kan blive enige om at give grønt lys, skal laves en lokalplan og høring.

”Der er måske nogle, der ikke mener, at vi skal have et p-hus, så vi skal drøfte sagen politisk. Men hvis vi kan blive enige og alt får medvind, så kan det stå færdigt til næste jul,” siger Jesper Würtzen.

Hos Venstres gruppeformand Kåre Harder Olesen er der hverken jubel eller modstand umiddelbart.

Borgerlig skepsis

”Det er meget tidligt og der er en del ting, vi skal have drøftet og undersøgt først i gruppen, inden vi lægger os fast på en holdning. Så indtil videre vil vi undersøge det lidt nærmere, inden vi melder endeligt ud,” siger han.

Hos de konservatives gruppeformand, Allan Kristensen, er der også lidt skepsis at spore.

”Det er et godt tilbud. Punktum. Men når det så er sagt, så ved jeg ikke om den der med, at man kan parkere to timer gratis og så betale efterfølgende er en god ide. Jeg kan sagtens forstå, at en privat investor skal have sine penge ind igen, men jeg er måske lidt i tvivl om vi ikke bare skræmmer folk væk. Nu bruger man mange millioner på at renovere Centrumgaden og Banegårdspladsen, skulle man måske også give folk muligheden for at kunne parkere frit, når de skal handle i byen. Det burde måske være en kommunal udgift. Der er brug for pladser i bymidten, helt sikkert, men jeg ved ikke området med betalingen er en god ide. Ballerup er ikke Frederiksberg, vil flok måske ikke bare køre til Rødovre Centrum, hvor der er gratis parkering,” siger Allan Kristensen.

Flere parker

Hos Enhedslisten er der ikke overraskende ikke den store entusiasme overfor planen.

”Et p-hus i bymidten er ikke en ide, der er groet i Enhedslistens baghave. Vi mener, at folk skal tage mere kollektiv trafik. Selvfølgelig skal folk kunne komme af med deres biler og pendlerparkeringspladser er en god ide. Vi har analyser der viser, at der rent faktisk er p-pladser nok i Ballerup bymidte. Det er bare svært at finde dem. Så derfor skulle man i stedet benytte sig af intelligente løsninger, der viser hvor der er pladser. Man kan i stedet nudge folk til at bruge de pladser, der er. Men omvendt, hvis man bygger et p-hus i bymidten, så kan man jo passende nedlægge de overskyende pladser og etablere nogle grønne byparker. Der er nok byggeri i Ballerup – nu må det stoppe,” siger Stine Rahbek Pedersen (Ø).

5 kommentarer om “Privat p-hus på vej til Ballerup bymidte”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Jeg har en nagende fornemmelse at noget ikke helt er oplyst.
  At nogen vil blive snydt.

  Navnet ” investor ” siger jo at man forventer at kunne tjene penge på projektet, og hvis alle kun parkere i to timer må firmaet lide tab på tab.
  Og det har de naturligvis ikke kalkuleret med.

  Så enten håber de at kunderne glemmer de to timer og derfor må hoste op med betragtelige mange bøder.
  Eller satser de på at udefrakommende bilister parkere i huset på vej til arbejde, og så fortsætter med S-toget, og kan købe et parkerings-abb. hos parkeringshuset.
  Og det vil så ikke gavne de handelsdrivende i Ballerup eller kommunens borgere.

  Formodentlig spiller udseendet på parkeringshusets ikke den store rolle hos Kommunalbestyrelsen, som vi har set tidligere at udseende aldrig gør, men alligevel håber jeg at et stort grimt stålskellet, som mange parkeringshuse er lavet af, og som vil kunne ses rundt om i området, også fra Rådhuset, alligevel vil antænde en form for betænkelighed/samvittighed hos de ansvarlige hos kommunen.

  Så mere information om dette Parkeringshus vil være på sin plads så Ballerups borgere, sådan rent mentalt, kan vænne sig til et rædsel mere, plantet midt i byen.

 2. Kate Svarrer siger:

  Jeg holder med Allan Kristensen C, at skulle betale for at parkerer i Ballerup Centrum er fuldstændig godnat. Et der ligger flere læger, tandtekniker, restauranter, frisører (nu ved jeg godt en herreklip kun tager 15. minutter, men spør’ eventuelt din kone hvor lang tid hun lige tager hos sin frisør). Og de mennesker der gerne vil handle og hygge efterfølgende ??? Skal de betale for at få en kop kaffe på en nærliggende cafe?? Dybt godnat! Når det så er sagt – yes der mangler i den grad p-forhold – man kunne jo ha ladet være at bygge grimme klodser, og i stedet ha ladet byen være luftig og dejlig. Personligt handler jeg ikke længere i bymidten. Jeg kører faktisk til Værløse, hvor der er en pragtfuld Menu, et luftigt strøg og torv og iøvrigt også boliger oven på – smukt etisk og dejligt. Men i Ballerup kigger vi ikke sådanne steder – vi bygger grimt, så tæt som muligt – så vi sikre os at naboen også kan se hvad naboen får til morgenmad, og så sminker vi det med ord som byfornyelse og grønt. Men man kan godt se – ikke alle er blide det hedder beton og beton – og så lige lidt beton. Og jeg gad godt se lidt CO2 beregninger i forbindelse med det – men mærkeligt nok er der dyb tavshed den vej rundt.

 3. Claus Kiær siger:

  Der er blevet anlagt masser af nye parkeringspladser bag ved Rådhuset. Jeg mindes “noget om at de var erstatning for alle de tabte pladser i Centrum”…. ? Der er altid gabende tomt bag Rådhuset bortset fra en enkelt bus og når unge æder sig igennem noget junk food. Og lige så tomt er der ved den udvidede pendlerparkering ved Lindevænget. Og de ekstra pladser ved det gamle posthus gaber også af kedsomhed. Måske har de 2 sidstnævnte har været brugt, men ikke 100%, i forbindelse med at der ad hoc er Corona testcenter. Et plus med et parkeringshus vil være, at de bilistborgere (hvoraf de fleste statistisk er socialdemokrater), der i dag smider affald på Menys parkering vil i stedet gøre det indendørs. Men lad os da endelig for endnu en legoklods op i Ballerup Centrum. Måske der kunne males nogle træer, blomster, sommerfugle og bier på parkeringshusets facader, så ingen glemmer, at der også skal kæmpes for mindre CO2, vild natur og øget biodiversitet. Og mindre affald…

 4. Ove Ginness siger:

  Så er “Udvalget til Byens Forgrimmelse” atter på spil – OMG! – men det er selvfølgelig hvad man kan forvente af sosserne 🙂

 5. Martin Jensen siger:

  Jeg havde mine bange anelser .
  Kan huske at der for mange måneder siden var en skribent som kom ude fra en af nabo kommunerne
  som beklagede sig over parkerings forholdene .
  Han foreslog et parkerings højhus .

  Hvordan harmonere alt det byggeri i beton og stål med at kommunen skal reducere co2 .
  Kan kun være enig med alle jer der også syntes det er foruroligende .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *