Nu skyder World Trade Center i vejret
World-Trade-Center.jpg
Sådan kommer det nye WTC Ballerup Tower ud, når det står færdigt. Det vil være på 20.000 kvadratmeter og dermed fordoble pladsen i det samlede World Trade Center Ballerup. Foto: Illustration: NRE Group.
I gang For et par år siden fik kontorhuset World Trade Center i Ballerup tilladelse til at bygge et højhus på grunden på grund af pladsmangel. Nu går byggeriet snart i gang.

Det skal være noget af .et vartegn for Ballerup og for erhvervsområdet Lautrup.

For et par år siden gav Ballerup Kommune tilladelse til at, erhvervsejendommen World Trade Center kunne bygge et højhus op til 15 etager som en konsekvens af, at World Trade Center var blevet fyldt godt op med virksomheder.

Siden er der blevet arbejdet bag kulisserne med forberedelser og tegninger, altså alt det, man ikke kan se – indtil nu.

For nu går den fysiske udvidelse i gang med et nyt 15 etagers højhus på knap 20.000 kvadratmeter.

Den eksisterende ejendom er stort set fuldt udlejet og tæller i dag mere end 110 virksomheder og klinikker, og med højhuset udvides WTC Ballerups samlede kapacitet til mere end det dobbelte til knap 40.000 kvadratmeter.

Højhuset opføres på det nordøstlige hjørne ud mod Borupvang med direkte passage fra loungeområdet i den eksisterende bygning. Desuden opføres et parkeringshus med mere end 400 p-pladser ved de eksisterende p-pladser på grundens sydvestlige hjørne.

Fuldender projektet

”Vi oplever fortsat stor interesse for at blive en del af WTC Ballerup, hvorfor vi ønsker at fuldende projektet ved etablering af yderligere knap 20.000 kvadratmeter. Vi har oplevet stor tilslutning, også under coronakrisen og har heldigvis ikke haft nogen, der er stoppet. Derfor kan vi nu for alvor gå i gang med byggeriet,” siger administrerende direktør og ejer af Kongeegen A/S, Ib Henrik Rønje, som regner med at byggeriet af højhuset kan stå færdigt i sommeren 2023.

”I højhuset WTC Ballerup Tower, hvis arkitektoniske udtryk harmonerer rigtig flot med den eksisterende bygning, gøres der plads til mellemstore og store lejemål samt servicerede lejligheder – et attraktivt alternativ til et hotelværelse, når de omkringliggende virksomheders medarbejdere kommer på længerevarende besøg. Derudover skal WTC Ballerup styrkes yderligere som konferencecenter. Visionen er fortsat at tilbyde et åbent og imødekommende forretningsmiljø, hvor man trives både som virksomhed og som gæst i huset” slutter Ib Henrik Rønje.

Kommunal glæde

Ballerup Kommune imødeser højhuset med stor interesse.

”Jeg er glad for, at World Trade Center Ballerup realiserer deres vision om at bygge et WTC-højhus i Ballerup. Projektet er ét, som vi som kommune imødeser med stor interesse. Det giver mulighed for, at flere små og mellemstore virksomheder kan slå rødder i Ballerup side om side med de helt store virksomheder. Jeg forventer, at det vil give en rigtig god synergi, at vi har en større blanding mellem store og mindre virksomheder,” siger borgmester Jesper Würtzen (A)..

NRE Denmark A/S står for byggeriet, som man altså nu kan se skride frem rent fysisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *