Jonstrup-borgere vil have debat om fremtidens boliger
Jonstruplejren-4-6.jpg
Jonstruplejren var tidligere et militært område, men er nu købt af Freja Ejendomme, der vil udvikle boliger på det naturskønne areal. Foto: Arkivfoto
Planer Den nystiftede forening Borgerforeningen Jonstruplejrens Fremtid vil nu fremsætte et borgerforslag, der skal skabe politisk fokus på områdets fremtid.

Enhver kan fremsætte et såkaldt borgerforslag til politisk behandling hvis det opnår 450 underskrifter. Så er kommunalbestyrelsen forpligtet til at behandle det politisk.

Netop sådan et forslag vil den nystiftede ’Borgerforeningen Jonstruplejrens Fremtid’ fremsætte mod voldsomt byggeri i Jonstruplejren.

Forslaget kommer på baggrund af debatten om den nu droppede plan om boligbyggeri i Jonstruplejren. Nu skal planen genforhandles med bygherre og Ballerup Kommune og derfor vil borgerforeningen slå et slag for at begrænse antallet af boliger.

Den nuværende lokalplan beskriver, at der kan bygge på 25 procent af hele arealet. Jonstruplejren rummer i dag områder, der både kan bebygges uden nogen form for dispensation men også beskyttet natur, moser og fredskov og ifølge formanden for foreningen, Eva Kammer Andreasen, er det en stor udfordring.

Kan ikke bære det

”Med den angivne bebyggelsesprocent i kommuneplanen, svarer det nærmere til over 50 procent af det område, som ikke er fredet natur. Det er en voldsom bebyggelsesprocent, der hverken svarer til, hvad der ses i det omkringliggende område, hvad naturen i området kan bære, og også hvad man generelt måtte forvente af et af kommunens grønne yderområder. Det håber vi, at politikerne selv kan se, at området ikke kan bære. Vi håber med borgerforslaget, at kommunen vil kigge på beregningsmodellen for bebyggelsesprocenten, så man ikke tager naturen med i beregningen,” siger hun.

Når de fremsætter deres ønske som et decideret borgerforslag, er det for at få den nødvendige debat om fremtiden for området.

Dialog om fremtiden

”Vi vil fra foreningens side forsøge at skabe den nødvendige dialog i kommunalbestyrelsen gennem et borgerforslag.

Det er vigtigt, at politikerne debatterer dette emne, fordi kommuneplanens tal og dermed beregningsmodellen, bliver grundlaget for den fremtidige udbygning,” siger Eva Kammer Andreasen, som understreger, at selvom området ikke er kommunalt område, men ejet af Freja Ejendomme, så agerer den som planmyndighed og derfor kan fastlægge rammen for antallet af boliger.

Det tidligere militære område er nu ejet af Freja Ejendomme, som vil udvikle det til et nyt boligområde.

I første omgang fremlagde Freja en plan, hvor der kunne bygges op til 700 boliger, men det mødte stor modstand blandt beboerne og planen blev droppet. Man er nu i gang med en ny plan for området med et endnu ukendt antal boliger.

Foreningen håber, at man via sin medlemsside og foreningens facebookside kan få indsamlet de nødvendige 450 underskrifter, så forslaget kan sendes videre til politisk behandling i kommunalbestyrelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *