Buslinjer bliver grønne
elbus-7-scaled.jpg
To lokale buslinjer bliver nu helt elektriske. De bliver sendt afsted med et officielt arrangement den 26. juni. Foto: pr-foto
Grønt og elektrisk Nu bliver et par af områdets buslinjer lidt mere grønne. De to buslinjer 142 og 145, der kører i Ballerup Kommune, kører på el fra 27. juni.

CO2-udledningen i de fire kommuner, som linje 142 kører i, mindskes med 300 tons CO2 årligt. Linje 145 kører kun i Ballerup Kommune.

De nye grønne el-linjer er et skridt på vejen mod målet om, at alle busser på Sjælland skal køre fossilfrit i 2030 – heraf mindst halvdelen på el.

Med øget grøn omstilling bidrager Ballerup, Glostrup, Rødovre, Københavns Kommune og Movia samtidig til at indfri den nationale målsætning om 70 procent CO2-reduktion inden 2030.

De nye grønne bussers start glæder borgmester Jesper Würtzen, (A), der også vil være til stede, når de nye busser skal sendes af sted ved en åbningsevent den 26. juni.

”I Ballerup Kommune glæder vi os over, at endnu flere af vores buslinjer kører på el. Når linje 142 og 145 kommer med, har vi i alt fem buslinjer på el. Klimavenlig offentlig transport stemmer godt overens med kommunens grønne vision og ambitioner. Derfor ser jeg også frem til en glad festdag på Skovlunde Station den 26. juni, hvor interesserede kan være med til en grøn fejring og få første tur med de nye el-busser,” siger borgmester Jesper Würtzen (A).

Åbningsarrangementet varer fra klokken 10 til 11, hvor der vil være mulighed for tage en prøvetur med el-bussen.

Alle er velkomne til at kigge forbi og give de nye elektriske busser en god første tur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *