Ballerup er ikke længere en grøn kommune
Debat Det er slut med at kunne kalde Ballerup for en grøn kommune, især i den del af kommunen der hedder Skovlunde.

Det nye center, der er ved at blive bygget, er ganske enkelt som beregnet til at holde solskin og beboere fra hinanden. De der bor i Lilletoften og Ringtoften nærmest centeret, mister synet af trækroner og fri luft, når der bygges nyt så højt, at der ikke kan ses henover byggeriet.

Et stort antal beboere i Blokhaven får nyt byggeri cirka ti meter fra deres facade og dermed forsvinder muligheden for at kunne sidde i stuen/på altanen og nyde solskinnet. Ganske som med den nye blok ved Skovlunde station, vil der kunne kigges direkte ind i lejlighederne, så for dem, der bor der, forsvinder privatlivets fred.

Mon den nye blok ved Skovlunde station er lovlig? Det kan ikke undgås at se ind i lejlighederne, hverken fra stationen eller fra gaden. Mon der står i lejekontrakten, at det er forbudt at gå nøgen rundt i sin egen lejlighed, eller er der påbud om gardinerne skal være trukket for, når beboeren kommer ud af badet eller blot skifter tøj?

Hvem krænker hvis blufærdighed, hvis noget sådant skulle ske? Den afklædte beboer eller passageren på perronen, der dårligt kan undgå synet ved at træde ind i toget?

2 kommentarer om “Ballerup er ikke længere en grøn kommune”

  1. Claus Kiær siger:

    det virker som om det eneste der interesserer dagens kommunalpolitiker fra det højreorienterede Socialdemokrati er BOLIGER og nye borgere. Ikke så meget borgere som MENNESKE, men mere som en der kan give penge til kommunekassen. En slags handelsvare. Ethvert boligbyggeri uanset design og beliggenhed tales som en berigelse for alle. Som en del af kommunens nye varemærke som hvis det havde været et maleri eller en statue. Og samtidig får “man” lige flettet ind, at det slet ikke vil gå udover “det grønne”, endda nærmest tværtimod. For selvselvfølgelig vil der blive plantet nye bytræer. Måske importeret fra Polen og til en pris på +/- 35.000 kr. stykket, fordi træerne er så stressede, at de kræver kunstig vanding konstant.

  2. Karsten Kriegel siger:

    @Claus: Det har ikke så meget med politisk ståsted at gøre. Konservative er f.eks. noget kritiske overfor mange af planerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *