Musik og glæde på plejecentret
Plejekoncert.jpg
Beboerne på Plejecentret Lundehaven deltog gladelig i sangene, da Henriette Nederby Kristensen, sanglærer på Musik- og Kulturskolen, og hendes elever optrådte. Foto: privatfoto
Hyggeligt De seneste uger har lærere og elever fra Ballerup Musik- og Kulturskole besøgt plejecenter Lundehaven med musik og sang.

Det bliver ikke til mange festivaler og store koncerter i år.

Men på Plejecenter Lundehaven i Skovlunde har de alligevel haft mulighed for at mærke glæden ved musikken og stemningen ved livekoncerter. I løbet af de seneste uger har flere lærere og elever fra Ballerup Musik- og Kulturskole nemlig besøgt Lundehaven og optrådt med små koncerter.

”Det har været en fornøjelse at få besøg fra Ballerup Musik- og Kulturskole. Beboerne er så glade for, at der bliver gjort noget for dem, og de glæder sig sådan over børnene. De klapper, lyser op og som en af vores demente beboere sagde: Ih, de gør sig så umage! Det betyder virkelig meget for dem,” fortæller Christel Gudik Rousing, der er socialpædagog på Lundehaven.

”Der er ingen tvivl om, at vi alle sammen har savnet at komme ud og optræde igen. Og det bliver kun bedre, når vi samtidig kan se, hvor stor glæde det giver beboerne, siger Henriette Nederby Kristensen, der underviser i sang på Ballerup Musik- og Kulturskole.

En fantastisk mulighed

Efter et år med online musikundervisning har både elever og lærere glædet sig til at komme ud og optræde. Der gik derfor ikke længe, før de første aftaler var på plads. Og selvom der var nervøsitet at spore, har det for alle været en fantastisk oplevelse.

For Christel Gudik Rousing er der ingen tvivl om, at musikken har stor betydning for beboerne. Alle har en eller anden form for musik-erfaring med sig og får derfor en oplevelse ud af det. Og netop derfor har deltagelsen været stor ved alle koncerterne.

”Jeg er faktisk overrasket over, hvor mange der har deltaget. Selv ved de sene koncerter, der lå midt i aftensmaden.

Det viser, at det har været noget hyggeligt og sjovt, som de har glædet sig til. Der er blevet sunget og spillet mange sange, som beboerne kender og kan synge med på, ”siger Christel Gudik Rousing og fortsætter:

”Vi har virkelig kunnet se, hvordan beboerne har taget musikken til sig og fået en oplevelse for hele følelsesregistret. Jeg plejer at kalde det musikterapi. Alle kan få noget ud af det”.

Mentalt velvære

Tilbage på Ballerup Musik- og Kulturskole glæder det musik- og kulturskoleleder, Jesper Sveidahl Hansen, at koncerterne har bragt så meget glæde hos beboerne på Lundehaven.

”Jeg synes, det er fantastisk, at vi kan lave de her små koncerter, som bringer så meget glæde. Det viser endnu engang, hvor stor betydning særligt musik, men også kunst og kultur, i det hele taget har for vores mentale velvære. Det er bestemt ikke sidste gang, vi besøger kommunens plejecentre,” siger Jesper Sveidahl Hansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *