Søren har været 50 år i Coop: ’Når mine tidligere ansattes børn får job i butikken, ved man, at man er blevet gammel’
Brugsuddeler-Soeren-02-16-21.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Søren Rasmussen begyndte som bydreng på en longjohn og har haft en lang karriere i Coops butikker. I dag er han butikschef i Super Brugsen i Smørum og kan fejre 50 års jubilæum i Coop. Foto: Kaj Bonne
Jubilæum Søren Rasmussen, 65 år, begyndte som bydreng på en longjohn. I dag er han uddeler i Super Brugsen i Smørum og kan fejre 50 års jubilæum i Coop.

Det var sin sag at balancere den lange longjohn med en trækasse med 50 øl på laddet. Og når den skulle op på 3. sal, kom den splejsede drengekrop på overarbejde.
Søren Rasmussen er 65 år og kan fejre 50 år i Coop.

Det begyndte med en longjohn på Nørrebro.

Dengang hed butikken Hovedstadens Brugsforening og det var normalt at kunder ringede ned og bad om to liter sød og en halv piske. Det skulle den unge skoledreng Søren så køre ud med til kunderne.

”Der var nogle steder, hvor der lugtede lidt gammelt, det kunne godt være lidt uhyggeligt,” husker Søren Rasmussen.
Han boede på Nørrebro og gik i skole i Hillerødgade Senere tog han studentereksamen fra Metropolitanskolen. Alle årene arbejdede han i FDBs butikker, det, der i dag hedder Coop.

Først i HB siden i Brugsen. Som bydreng og senere, da han blev 18 år i kassen.

Gift med barndomsven

Efter gymnasiet var han inde at springe et år i civilforsvaret, og så begyndte han at læse jura på Københavns Universitet.

Men efter det første år indså han, at det var mere ham at arbejde i detailbranchen.
”Så kom der også et pigebarn forbi, og så skulle man jo flytte hjemmefra og sammen med hende,” siger Søren Rasmussen.

’Pigebarnet’ boede i samme andelsforening som Søren Rasmussens familie, og de to havde kendt hinanden siden de var fem-seks år. Hun blev hans første hustru, og sammen fik de datteren Terrie, der i dag er 35 år.

Han blev skilt fra den første hustru og er i dag gift med Lis, med hvem han lige har fejret sølvbryllup.

Sjov hverdag

Karrieren i Coop, først i HB, Brugsen og nu Superbrugsen i Smørum, hvor han har været uddeler eller butikschef i 21 år har altid været sjov og udfordrende.

”Det har altid været en spændende arbejdsplads, og der er masser af kontakt med kunderne. I gamle dage var der nok mere tæt kontakt og man kendte folk. Man købte også ind på en anden måde. Dengang jeg begyndte, købte folk lidt hver dag og nogle gange flere gange om dagen. I dag køber folk ind til tre-fire dage om ugen og nogle gange en hel uge,” siger Søren Rasmussen.

Han er primært den ansvarlige for butikken og passer vinafdelingen, men hvis der mangler folk i kassen, tager han den gerne.

”Så går det lidt langsommere end hvis det er en af de unge, men så griner kunderne og jeg af det – det er meget hyggeligt,” siger Søren Rasmussen.

Cykelgal

50 års jubilæet kan godt komme lidt bag på ham. Men mest fordi det afslører hans alder.

”Man fandt noget, man kunne lide og så blev man hængende, kender du det? Men når mine tidligere ansattes børn får job i butikken, tænker jeg godt nok; hold op du blevet gammel,” siger Søren Rasmus-
sen.

Han bor i Herlev med sin kone og når det er godt vejr og hele sommeren cykler han til arbejde i Smørum.

Det er også på en af de to racercykler, en spansk Orbea og en amerikanske Giant at han får luft i hovedet med ture på 40-50 kilometer.

”Jeg kan bedst lide min spanske cykel, den er jeg meget glad for,” siger han.
50 års jubilæet fejres med lille morgenmad for personalet og så håber Søren Rasmussen at han får dronningens fortjentsmedalje, som Coop har indstillet ham til.

”Det kunne da være sjovt at møde Margrethe. Hun blev jo dronning lige efter jeg startede som bydreng.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *