Det flyder med gaspatroner i Ballerup
Lattergas.jpg
Indkøbsvogne fulde af store lattergaspatroner er, hvad de frivillige affaldsindsamlere fra NaturesaysMetoo har fundet på deres vej. Ballerup kommunes ungeteam kender godt til de unges misbrug af gassen, men er overrasket over omfanget. Foto: privatfoto
Problem Frivillige affaldsindsamlere har fundet gaspatroner nok til at fylde flere indkøbsvogne. Ballerup Kommune er opmærksomme på problemet men overrasket over omfanget.

Store blå patroner med gas har den seneste tid ligget og flydt ved blandt andet Ballerup Super Arena. En privat affaldsindsamler har indsamlet flere indkøbsvogne fulde af de store patroner. En patron svarer cirka til 100 små patroner, skriver Claus Kiær, der er frivillig indsamler i en mail til Ballerup Bladet.

”I det sidste års tid har vi fundet omkring 500 patroner. Vi ligger inde med et lager på cirka 300. Det svarer til, at vi i gennemsnit finder mindst én om dagen. Ved Ballerup Superarena har vi fundet ni, men at finde to til tre store patroner er ikke usædvanligt,” skriver Claus Kiær.

Kommunen på sagen

Ballerup Bladet har forelagt kommunen billederne af de store patroner og spurgt om de er bekendte med omfanget.

”Vi er klar over, at der ligger gaspatroner rundt omkring i kommunen. Omfanget, som billedet viser, er vi ikke lige så bekendt med. Desværre er gas i den form at betegne som et rusmiddel og dermed skadelig
ved forbrug. Lovgivningen blev ændret, så det blev sværere at købe de små patroner, men der mangler en mere konkret kategorisering af gaspatronerne,” siger centerchef for Børnog Unge i Ballerup Kommune, Lone Junge Marcussen.

Hun understreger, at kommunen kender til problemet.

”Alle vores medarbejdere er opmærksomme på at anvendelse af gas, som rusmiddel, er skadeligt og det taler de med de unge om på deres vej. Både når de er opsøgende, og når vi har konkrete forløb med de unge. Vores ungeteam har en forebyggende og vejledende funktion også omkring brug af gas, når de er i kontakt med skolerne og klubberne og ikke mindst de unge og deres forældre,” siger Lone Junge Marcussen i et skriftligt svar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *