Småt er godt
Debat ”Vi skal tiltrække nye borgere og bygge nyt” skriver Hella Tiedemann i BB, og Stine Rahbæk Pedersen skriver godt nok, at vi ikke skal bygge så meget i bymidten, men hvis der endelig skal bygges, så skal det være højt, og så kunne det for eksempel være i Kildedal.

Men hvor står det skrevet, at en kommune absolut skal tiltrække nye borgere og bygge nyt? Hvorfor skal Ballerup være en storby med alle de problemer det medfører? Har politikere storhedsvanvid?

Nej det tror jeg ikke, men uhæmmet vækst er åbenbart ledestjernen for al lokalt politisk arbejde. Mønsteret er det samme overalt i Nordsjælland, hvor hele Danmarks befolkning åbenbart vil bo.

I Frederikssund, Hillerød, Helsingør og altså Ballerup vil politikerne have vækst, bygge højt, ødelægge de åbne landskaber, medens de fastboende vil bevare den åbne by, de frie landskaber og det overskuelige miljø.

En by dør jo ikke ud, fordi bygningsmassen ikke udvides voldsomt. Vedligeholdelse og begrænset udvidelse på byjord er naturlig og vil ikke efterlade byen med demografisk skævvridning.

4 kommentarer om “Småt er godt”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Helt enig.

  1. Birgit Frederiksen siger:

   Helt enig.

 2. Martin Jensen siger:

  Helt enig

 3. Martin jensen siger:

  helt enig Finn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *