Kildedal-projektet er rykket nærmere
Kildedal-2-copy-1.jpg
Det store erhvervs- og boligprojekt i Kildedal er rykket tættere på nu. Kommunalbestyrelsen har vedtaget en vision for området og de kommende år skal det gradvist tage form. Illustration: Ballerup Kommune. Foto: Illustration: Ballerup Kommune.
Planer En af Ballerup Kommunes store projekter og visioner er Kildedal, der skal udvikles til et stort erhvervs- og boligområde. Nu ligger køreplanen klar.

Det er ikke fordi der mangler bygge- og udviklingsplaner i Ballerup Kommune.

Nu er endnu et af de helt store projekter politisk vedtaget.

Mandag vedtog kommunalbestyrelsen nemlig visionen for Kildedal-området og dermed er den politisk vej banet for udbygningen af det store område, der lige nu er en bar mark, men som om en årrække skal være et stort bolig- og erhvervsområde.

Kildedal-området omfatter 400.000 kvadratmeter ved Kildedal Station, der skal indeholde omkring 10.000 arbejdspladser og omkring 2000 boliger, cafeer, detailbutikker og kulturelle aktiviteter.

Målet er at man vil satse på især Life Science virksomheder, IT og medico-virksomheder.

”Vi regner med at have området udbygget om 10-15 år og vi vil udvikle det i flere etaper. Nu sætter vi gang i den indledende processer og der vil naturligvis komme både høringer og borgermåder om det store projekt og vi regner med at tage første spadestik i 2023,” siger Ballerup Kommunes erhvervsudviklingschef, Jette Rau.

Høje ambitioner

Der er ingen tvivl om, at ambitionerne er høje for området.

”Vi har store ambitioner på erhvervsområdet hvor vi i forvejen er en af de store erhvervskommuner. Vi satser især på at få life science-virksomheder og andre store internationale virksomheder til indenfor eksempelvis data, medico, biotek og kunstig intelligens. Det skal være store virksomheder, der også vil have investeringer og som vi satse på at være i et attraktivt område, hvor der er klynger af lignende virksomheder,” siger Jette Rau, som samtidig anerkender, at der er en udfordring med at skabe liv i sådanne blandede områder.

Mange steder han man nemlig set, at selvom man bygger boliger i erhvervsområder, så bliver de øde og døde efter arbejdstids ophør.

Det vil man for alt i verden undgå.

Skabe mere liv

”Det er kendt, at man hurtigt kan skabe øde områder, så derfor samarbejder vi med nogle af de bedste folk, der ved noget om at skabe et attraktivt og spændende område, også for de mennesker der skal bo der. Vi tror på, at vi kan skabe et spændende område, både for beboere og for virksomheder. Det er et område
med god infrastruktur, god plads til parkering og samtidig lavere kvadrat-
meterpriser end i København at vi også kan skabe et attraktivt miljø,” siger Jette Rau.

Udviklingen af området skal ske i samarbejde med Pension Danmark og realiseringen skal ske via et privat udviklingsselskab Kildedal P/S.

I løbet af en måneds tid vil der blive vedtaget en endelig helhedsplan for Kiledal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *