Ballerups befolkning boomer
Ballerup-Station-3-2.jpg
Flere og flere står af i Ballerup. Mere end 700 flere indbyggere er kommet til Ballerup Kommune det seneste år. Det er den næsthøjeste befolkningstilvækst i hovedstadsområdet. Foto: Arkivfoto
Stigning Det sidste år er befolkningstallet i Ballerup Kommune steget med mere end 700 personer. Det er den næsthøjeste stigning i hovedstadsområdet. Borgmesteren glæder sig.

Flyttebiler med endestation i Ballerup Kommune har kronede dage.

Tal fra Danmarks Statistik viser med al tydelighed, at nye borgere strømmer til. Dermed bekræfter de tørre tal den fornemmelse, som mange i kommunen nok har haft et stykke tid med al det nybyggeri, der foregår rundt om i kommunen. At Ballerup er blevet populær at rykke til.

Fra 1. januar 2020 til 1. januar 2021 er indbyggertallet steget fra 48.602 til 49.310. Det er en stigning på 708 indbyggere eller omkring 1,46 procent.

Stigningen er en af de allerhøjeste i hele hovedstadsregionen, og omregnet til procent, er Ballerup kun overgået af Høje-Taastrup.

Den store stigning i indbyggertallet vækker glæde hos borgmester Jesper Würtzen (A).

”Det er rigtig positive tal. Vi kan se, at mange børnefamilier har valgt Ballerup det sidste år. I Ballerup Kommune tilbyder vi gode og trygge rammer for børne- og familielivet. Jobmulighederne er gode, vores institutioner og skoler er velfungerende, og de sikrer et solidt fagligt niveau, siger borgmester Jesper Würtzen (A).

Nødvendig udvikling

Borgmesteren understreger, at den store tilflytning ikke bare gør sig godt i en statistik. Set fra et økonomisk kommune-perspektiv er børnefamiliernes valg af Ballerup særdeles vigtigt for fremtidens drift af kommunen.

”Rigtig mange flyttede til Ballerup i 1960’erne. De bor her stadigvæk, og de har været med til at kendetegne kommunen i mange år. De er oppe i årene nu, og som mange andre kommuner gælder det om at finde den rette balance i indtægter og udgifter. Her spiller et kontinuerligt stigende indbyggertal en stor rolle,” siger Jesper Würtzen og fortsætter.

”Mange kommuners økonomi er pressede af stigende udgifter til sundhed, pleje og omsorg. Det gælder også Ballerup. Derfor er det vigtigt, at vi sørger for, at der er et godt og bredt udvalg af boligmuligheder i kommunen. Et stigende indbyggertal er med til at sikre, at kommunens indtægter vokser i de kommende år og kan matche de stigende udgifter, vi oplever,” pointerer borgmesteren..

Ballerup Kommunes egne beregninger estimerer, at der i år 2025 vil være 51.400 indbyggere i kommunen – der er 2000 flere end i dag.

4 kommentarer om “Ballerups befolkning boomer”

 1. Kate Svarrer siger:

  Kære Jesper Würtzen
  Vil du så ikke godt være sød – at forklarer mig og andre, hvorfor man så ikke bygger de RETTE boliger til disse familier som kommer til ?? MEN i stedet mener at de gerne vil stuves sammen i små lejligheder så tætte at man med sikkerhed kan se hvad naboen får til middag. De familier der søger til Ballerup, ønsker sig grønne omgivelser – de kommer nemlig i forveje fra tæt byggeri, en stor del af dem søger lille hus, parcelhus, rækkehus, klyngevilla. Hvor længe tror du/man så at de vil fortsætte med at komme til Ballerup, når det man bygger er det stik modsatte af disse gruppers ønsker. OG når vi så er ved statistik, hvor mange unge familier og iøvrigt også seniorer fraflytter kommune ?? Fordi kommunen IKKE kan opfylde deres ønsker?? Jeg kender tallene, I kender dem jo også. Den gruppe er særlig interesant, hvorfor, jo for de flytter ud mod natur og grønt. Det grønne og den natur man i kommune mener man heller vil bygge tætte og/eller høje huse (lejligheder) på. Venlig hilsen Kate Svarrer

 2. Claus Kiær siger:

  Det er fint med disse klassiske definitioner for politik, som jeg tror er de samme hvis det havde været en V eller K borgmester. Definitioner hvor mennesker og deres børn gøres til objekter for skattemæssige beregninger i forhold til udgifter og indtægter. Men i dette facade-spil, så er der en virkelighed også i Ballerup, hvor det flyder med affald og der er et misbrug blandt unge mennesker overalt i kommunen, dette kan bl.a. “aflæses” ved at det flyder med lattergaspatroner og små tomme plastikposer hvor der både har været piller og sød tobak i. Disse unge mennesker er børn af de generationer, der løbende er kommet til Ballerup gennem de sidste 20 – 25 år. Dette er blot 2 alvorlige problemstillinger, som det politiske ikke har fundet løsninger til. Og det bliver spændende at følge projekterne for “vild natur” og “voksende biodiversitet”, for I begge tilfælde ligger Ballerup Kommune langt nede på listen. Og dette har I allerhøjeste grad noget med “velfærd for kommunen” at gøre. Det bliver godt den dag politik ikke kun handler om at bygge huse. Gad vide hvor bæredygtige disse nye lejlighedskomplekser egentlig er i forhold til holdbarheden i de produkter der er anvendt?

 3. Claus Kiær siger:

  Det er fint med disse klassiske definitioner for politik, som jeg tror er de samme hvis det havde været en V eller K borgmester. Definitioner hvor mennesker og deres børn gøres til objekter for skattemæssige beregninger i forhold til udgifter og indtægter. Men i dette facade-spil, så er der en virkelighed også i Ballerup, hvor det flyder med affald og der er et misbrug blandt unge mennesker overalt i kommunen, dette kan bl.a. “aflæses” ved at det flyder med lattergaspatroner og små tomme plastikposer hvor der både har været piller og sød tobak i. Disse unge mennesker er børn af de generationer, der løbende er kommet til Ballerup gennem de sidste 20 – 25 år. Dette er blot 2 alvorlige problemstillinger, som det politiske flertals Ballerup ikke har fundet løsninger til. Og det bliver spændende at følge projekterne for “vild natur” og “voksende biodiversitet”, for I begge tilfælde ligger Ballerup Kommune langt nede på listen. Og dette har I allerhøjeste grad noget med “velfærd for kommunen” at gøre. Det bliver godt den dag politik ikke kun handler om at bygge huse. Gad vide hvor bæredygtige disse nye lejlighedskomplekser egentlig er i forhold til holdbarheden i de produkter der er anvendt?

 4. Karin Traun siger:

  Jeg har skrevet et indlæg omkring dette i avisen d. 7/4, for de planlagte befolkningsvækst tal er meget større. Kig under debat oplæg “I Ballerup skal vi alle have 2 boliger – eller?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *