Ballerup åbner en lille smule
Skovlunde-center-2-1.jpg
I Skovlunde Center Syd glæder man sig til at få mere liv i butikkerne efter to måneders nedlukning. Foto: privatfoto
Handel I dag den 1. marts gik den gradvise tilbagevenden til normale tilstande. Især butikkerne glæder sig

Den gradvise tilbagevenden til normale tilstande gik langsom i gang den 1. marts, nogle steder mere end andre.

I Ballerup Kommune var skridtene små, men især de lokale butikker ser frem til at kunne åbne dørene efter mere end to måneders tvangslukning.

Lempelserne af nedlukningen betyder nemlig lokalt, at det mest synlige nu og her vil være, at en række af de lokale butikker vil genåbne. Desuden vil en del idrætsklubber kunne samles i den kommende tid udendørs med lidt flere end hidtil og derfor kan man løbende få gang i mere holdidræt.

Men især de åbnede butikker kunne fra første dag igen få omsætning.

Det glæder formanden for centerforeningen i Skovlunde Center Syd, Katja N. Masters.

Støt lokale butikker

”Vi glæder os til, at vi kan åbne for vores kunder igen. Det har været en lang lukkeperiode. Nu kan man igen komme hos vores cykelhandler, optikeren, blomsterbutikken og slikbutikken. Det er vigtigt, at vi får øjnene op for de lokale butikker og jeg tror faktisk, at mange vil bakke op om de lokale butikker. Den her krise, tror jeg, har givet mange indsigt i, at det er vigtigt at handle lokalt og dansk,” siger Katja N. Masters, som påpeger, at genbrugsbutikken ikke åbner i første omgang, da mange af de frivillige i butikken er i risikogruppen og derfor vil afvente.

Også formanden for Centrumgadens handelsforening i Ballerup, Claus Dahl, ser frem til foråret omend, gågaden har nogle udfordringer.

”Det er med glæde, at vi kan se frem til nogle flere åbne butikker i Centrumgaden omend mange af gadens forretninger er restauranter og liberale erhverv og de må stadig ikke åbne. Desuden er der gang i et stort opgravningsarbejde, så vi ser i særdeleshed frem til at få en fuldt funktionsdygtig gågade i løbet af sommeren,” siger han.

I det lokale kulturliv er der ikke den store forskel.

Afventer mere åbning

Biblioteker og kulturhusene er stadig lukkede og på Ballerup Museum har man ikke nogen udendørs aktiviteter på paletten i anledning af, at udendørs aktiviteter kan åbne.

”Der er ikke umiddelbart nogen udendørs aktiviteter, som vi satser på i denne anledning. Vi arbejder på at udvikle vores indendørs udstillinger og vi har lidt op til påske. Men vi har mange frivillige og de skal ikke begynde på nogen større udendørs aktiviteter. Så vi afventer, at vi kan åbne museet,” siger Mette Jensen, lede af Ballerup Museum.
På Grantoftegård har man store forhåbninger til forårets komme.

Gang i hestevognen

”Mange af vores aktiviteter har jo fortsat, men vi har naturligvis været ramt af, at jobcentrene har været lukket. Men vi regner med at starte hestevognene op igen, for vi har under hele nedlukningen haft mange mennesker herude. Folk har gået i naturen og kigget ind i staldene, så vi opfordrer stadig folk til at komme ud i naturen. Vi har jo aflyst store arrangementer som høstmarked og læmmedag, men vi håber da, at det kan gennemføres senere i år. Vi satser i hvert fald på at afholde høstmarked i september måned,” siger Tanja Höper, direktør på Grantoftegård.

Samlet set er det altså i første omgang de lokale butikker, undtaget Ballerup Centret, der må åbne, omend butikker der har egen bagindgang i storcentre, også må åbne.
Den normale og velkendte hverdag har langtfra indfundet sig, men med små skridt begynder den at indfinde sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *