1000 dage med affaldsfjerning
Debat Kære Socialdemokratiet Ballerup.

Med 58 procent af stemmerne ved sidste kommunalvalg har I stadig det absolutte flertal i kommunen og dermed hovedansvaret for det politiske Ballerup.

Det demokratiske Ballerup er derimod os alle sammen, uanset hvem vi stemmer på. Og selv dem der ikke ønsker at stemme eller ikke må stemme, kan sagtens i deres dagligdag handle til gavn for demokratiet og bidrage til helheden.

I den valgperiode der nu snart er ved at løbe ud, er der en problemstilling, som har fået lov at se dagens lys. Ikke på grund af Socialdemokratiet eller nogen af de andre partier. En problemstilling der stadigvæk handler om affald og cigaretskod.

I snart tre år har et netværk af frivillige ryddet op i Ballerup Kommune, primært i centrale Ballerup og Måløv, lidt i Skovlunde og ellers på kommunens mest trafikerede områder samt Pederstrupstien.

Vi har været omhyggelige. Vi har fjernet det der lå og flød på gaden, langs kørebanen og inde mellem træer og buske.

Problemet, som i store dele af Danmark og i resten af verden, har været voldsomt stort. På 1000 dage har vi samlet næsten 54.000 kilo affald som uhensigtsmæssigt er blevet smidt udenfor kommunens offentlige skraldespande.

Selvom problemet har været kaotisk stort, så har hverken Socialdemokratiet eller de øvrige partier været klar over alvoren, for i de 1000 dage er der ikke taget et eneste politisk initiativ til at få løst problemet.

Det frivillige netværk som går under navnet @NatureSays#Metoo har med fotos, video og i ord informeret både det politiske og administrative Ballerup om alvoren.

Som konsekvens af vores omhyggelige og ansvarlige indsats endte HedeDanmark med at blive sagt op på grund af i vores øjne grov forsømmelse, som blandt andet er kommet til udtryk ved den manglende skattebetalte affaldsopsamling og efterfølgende makulering af affaldet, når firmaet var ude at slå græs og eller kratrydde.

Lidt over to år tog det inden kommunen besluttede at opsige samarbejdet hvilket er alt for lang tid, når forsømmelsen har været så alvorlig.

Nu har ”Rådhuset” ønsket at få renhold tilbage på kommunens egne hænder. Det vil derfor være passende, at det politiske flertal i kommunen sammen med Teknik & Miljø meldte klart og tydeligt ud til alle byens borgere hvad ”man” nu har tænkt sig?

Fra det frivillige netværk har vi desværre længe konkluderet, at der er blevet sovet i den politiske time når vi taler AFFALD.

Rådhuset har derfor ekstra travlt nu og indtil valget, men også efter den 16. november. I kan ikke komme med flere undskyldninger. Vores frivillige indsats har talt sit tydelig sprog om I vil det eller ej.

Lige nu flyder Ballerup i affald igen fordi HedeDanmark ikke gjorde deres arbejde færdig efter deres opsigelse.

Det samlede rådhus og uanset hvordan mandatfordelingen bliver den 16. november skylder alle Ballerups borgere inkl. jer selv resultater, der skal overgå det frivillige arbejde med at fjerne affald og cigaretskod.
Kære Jesper Würtzen: Har det politiske Ballerup tænkt sig at gøre Ballerup affaldsfri (inkl. cigaretskod)?

Held og lykke.

2 kommentarer om “1000 dage med affaldsfjerning”

  1. Martin jensen siger:

    Tak Claus Kiær for din og alle de frivilliges store indsats .
    Det er bestemt trist at se en kommune så beskidt og dårligt passet .

  2. Kirsten siger:

    Hvor er det trist at vores kommune ikke tager ansvar. Og hvor er det et imponerende stykke arbejde du og gruppen gør. Tak for din utrættelige indsats.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *