Offentligt ansatte skal ikke være varer
Debat I disse dage reklamerer Liberal Alliance gennem en annoncekampagne for at offentligt ansattes løn skal fastlægges ud fra, hvor mange stjerner de får af de borgere de har ansvar i forhold til.

Det ekstremt liberalistiske parti ønsker at det i første omgang skal gælde de ansatte i hjemmeplejen i Københavns Kommune. Men vi må vel forvente at Liberal Alliance vil føre sig frem med tilsvarende synspunkter her i Ballerup, hvis de stiller op til efterårets kommunalvalg.

Det er ikke noget nyt, at ekstremt liberalistiske kræfter ønsker at behandle lønmodtagere – og specielt de offentligt ansatte – som om de var kvæg eller varer på et marked. Det er derfor ikke overraskende at de ønsker at overføre diverse butikkers markedsføringsstrategier til også at gælde på arbejdsmarkedet. Men jeg må indrømme, at jeg alligevel er overrasket over, at Liberal Alliance så klart melder deres grundlæggende menneskefjendtlige livssyn ud.

Helt grundlæggende skal lønmodtagere, hvad enten de er privat eller offentligt ansatte, have løn efter overenskomsten på deres område. Det er en del af den danske arbejdsmarkedsmodel, der betragtes med beundring i andre lande, fordi den er en betingelse for den fleksibilitet der er til fordel for alle parter på arbejdsmarkedet.

Og hvad det konkrete område angår, er det derudover ganske uholdbart at hjemmehjælpere skal være nødt til at finde sig i hvad som helst for at kunne få tilstrækkeligt mange stjerner.

1 kommentar om “Offentligt ansatte skal ikke være varer”

 1. Ove Ginness siger:

  Taner Genfc,
  Som tilhørende det ekstremt socialistiske parti fremfører du her det klassiske venstreorienterede argument om, at alle er lige dygtige og dermed skal alle offentligt ansatte gruppevis have samme løn.
  Det er selvfølgelig et menneskefjendsk livssyn i og med, at alle offentligt ansatte naturligvis ikke er lige dygtige til deres job – ligesom politikere vel heller ikke er lige gode til deres job (det ser vi jo glimrende eksempler på i den socialistiske regering for tiden) – selv i den private sektor er alle da ikke lige dygtige, vel? – så hvorfor skal den dygtige offentligt ansatte have samme aflønning som den dårlige (for de findes jo, men kan gemme sig bag den kollektive løntildeling!) – det er faktisk menneskefjendsk og vil nok betyde, at de dygtige på sigt forlader skuden p.gr. af manglende respekt og anerkendelse.
  Et apropos: Hvorfor skal borgere finde sig i behandling af dårlige hjemmehjælpere, for selv hjemmehjælpere er da ikke lige dygtige, vel? (også det, har vi set eksemplificeret alt for mange gange den senere tid, og hver gang fremføres løsningen om, at så skal vi bare have nogle flere – af samme slags(?)).
  Jeg er ikke LA’er eller noget, der ligner. men bliver blot irriteret over dit fastlåste, fortærskede og til hudløshed brugte venstrefløjssynspunkt om ensartede jobkompetencer i grupper i de offentlige forvaltninger – og dermed ensartet løn 🙁 – hvor hulen ser du deri nytænkningen og udviklingen af den enorme mængde offentligt ansatte – hvoraf du vil blive medansvarlig for en lillebitte del i Ballerup – hvis du da vælges. . . . . .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *