Hvis man ikke vil arbejde, så må man ud
Debat Venstres Kim Valentin skriver i Ballerup Bladet den 17. februar om partiets nye udspil til hvordan man får indvandrere og efterkommere ind på arbejdsmarkedet.

Jeg ville ønske, at jeg kunne være lige så optimistisk som Valentin, men faktum er, at Danmark i årtier har forsøgt at få indvandrere og efterkommere ind på arbejdsmarkedet. Som Børsen kunne fortælle den 26. januar har andelen af indvandrere, der er i arbejde ikke rykket sig i 12 år.

Det kommer Venstres forslag ikke til at lave om på, for det er gammel vin på nye flasker. Venstre reintroducerer f.eks. begrebet ”nyttejob”, som Socialdemokratiet opfandt, men som i virkelighedens verden karambolerede med fagforeninger, der mente at et nyttejob ikke måtte være et job som kunne varetages som et almindeligt job, og det efterlader ikke mange mulighed.

Dertil kommer, at problemet med indvandrere og efterkommere først og fremmest er, at så stor en del er uden for arbejdsmarkedet. De er ikke arbejdssøgende, men tværtimod parkeret på førtidspension eller på såkaldt passiv kontanthjælp. Det drejer sig om godt og vel halvdelen af kvinderne med indvandrerbaggrund og en tredjedel af mændene.

Derfor er svaret ikke mere af det samme. Svaret er derimod, at indvandrere som ikke arbejder skal sendes hjem.

Deres opholdstilladelse skal simpelthen ophæves, hvis de ikke ønsker eller formår at bidrage til samfundet.

Når Kim Valentin vifter borgerne i Ballerup Kommune om ørerne med en gevinst på 108 millioner kroner, hvis borgere med ikke-vestlig baggrund opnår samme beskæftigelse som borgere med dansk oprindelse, kunne han sådan set lige så godt love borgerne i Ballerup, at de alle sammen ville vinde hovedgevinsten i Eurolotto.

Hvor meget man end ønsker det, så sker det ikke.

2 kommentarer om “Hvis man ikke vil arbejde, så må man ud”

 1. Musa Kekec siger:

  – husker du lige at trække vejret unge mand – populisme virker kortvarigt men rammer som en boomerang. Et eksempel er dit parti, som efterhånden er overhalet indenom da I prædiker dete ene men gør andet når I har mulighed for indflydelse – se blot under Venstre-regeringen.

  ALLE borgere, der har forudsætningerne på plads skal arbejde og bidrage til vores samfund – er du uenig i dette?
  De, der ikke kan arbejde eller ikke har forudsætningerne i orden skal have hjælp for at komme tættere på et arbejde – er du uenig i dette?

  Drop nu populismen og bidrag med konkrete værktøjer til at denne målgruppe også kommer i beskæftigelse.

 2. Ove Ginness siger:

  Kender dig ikke, Musa Kekec og ved ikke hvem du er – men du lyder da også selv som en rigtig populist med en masse varm luft. Du præsenterer heller ingen værktøjer, vel?

  Medens du tænker lidt over det, kan du måske komme med ideer til hvordan Ballerup kan få nedbragt Danmarks højeste kommunale sygefraværsprocent 🙂 – også de omhandlende medarbejdere må da have hjælp til at komme tættere på arbejdet (igen) :-)) – så de (igen?) kan være med til at skæppe i kassen. . .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *