BMS-damerne i er pokalfinalen
Pokal-baskeetball-kopi.jpg
BMS Herlevs damer var tidligere nærmest fast inventar i pokalfinalerne i basketball, men siden 2004 har der ikke været en finaleplads. Det fik holdet lavet om på og nu er holdet igen i finalen. Foto: privatfoto
Basketball BMS Herlev´s damehold i Basketball er i pokalfinalen for første gang siden 2004. Holdet spilede torsdag aften pokalsemifinale mod Åbyhøj, og noget som lignede en sikker sejr endte i en sand gyser.

I 1. periode var BMS-pigerne fyr og flamme! Tre-pointsskudene haglede ind, der blev lavet super flotte moves og dækket fantastisk forsvar.

Emilie Gudmand scorede 12 point i perioden, heraf tre 3-points scoringer, anfører Ellen Iversen steppede op med flotte scoringer, Ida Tryggedson sin vigtige rutine, og Thea Mikkelsen var i den grad klar.

Fra Åbyhøj var det kun Malene Lind Pedersen som rigtig var kommet i gang med hele 13 ud af Åbyhøjs 14 point i 1. periode.

I 2. periode kom Åbyhøj mere med, men BMS holdt stand.

Kia Fisker, Caroline Glud og Luka Malinka kom ind og bød godt ind, så stillingen ved pausen var 52-33 til BMS-holdet.

I 3. og 4. periode kom Åbyhøj tættere og tættere på, og det var tydeligt, at BMS-holdet blev ramt af gummiarm.
Åbyhøj kom helt op, så der på et tidspunkt kun var to ponts forskel.

Til sidst i kampen viste specielt Ida TP sin enorme rutine, mens Laura Ziegler, holdets normale topscorer, som ellers havde haft en ”stille” kamp, bød ind som en stensikker straffeskytte og med et par flotte bevægelser.

Med 50 sekunder tilbage af kampen førte BMS med 68-60, men med to hurtige 3 pointsscoringer af Åbyhøj endte det pludselig som en gyser.

BMS førte med 83-80 med få sekunder igen, da Åbyhøjs Alberte Rimdal blev spillet helt fri til et tre-pointsskud. Alberte er Dameligaens bedste tre-pointsskytte, men denne gang brændte hun.

Åbyhøj blev derfor nødt til at fejle, og Ida TP kunne derfor afgøre kampen endeligt med to sikre straffe til slutresultatet 85-80.

Jublen kunne herefter bryde ud og BMS Herlev damehold var i finalen.

Modstanderen i pokalfinalen bliver Amager, som i den anden semifinale slog Hørsholm 79’ers”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *