Svigt på handicapområdet skal stoppe
Debat En ny landsdækkende undersøgelse giver igen et billede af, at den er helt gal på handicapområdet.

Knap halvdelen af de adspurgte fortæller, at de selv må købe sig til den hjælp, de har brug for, at de ikke føler sig lyttet til af kommunen, og at de har fået dårligere livskvalitet af den forringede kvalitet i hjælpen. Det kan vi ikke sidde overhørig. Vi kan ikke være bekendt at svigte de mennesker, der har allermest brug for vores hjælp.

I vores kommune skal borgere med et handicap have den hjælp, de har brug for og ret til. For os i SF er pejlemærket faglighed. Det er fagligheden, der skal afgøre hvilken hjælp man får – ikke økonomien. Det kan ikke være rigtigt, at mennesker med handicap skal deles om den samme faste pose penge. SF’s gruppe vil på den baggrund bede forvaltningen om en vurdering af Ballerups indsatser med udgangspunkt i den nye rapport, så vi får et kvalificeret grundlag at diskutere eventuelle ændringer på.

Problemet skal også adresseres på Christiansborg. Derfor glæder det mig at SF’s handicapordfører, Charlotte Broman Mølbæk, har indkaldt ministeren i samråd på baggrund af rapporten og vil samtidig bede ministeren indkalde til forhandlinger om at styrke handicapområdet. Det er tiltrængt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *