Hvordan får du billig og effektiv jordvarme til hjemmet?
ballerupbladet.dk-www.jordvarmeanlaegpris.dk-06-01-2021.jpg
SPONSORERET INDHOLD: At skulle betale for et jordvarmeanlæg kræver enten en betragtelig opsparing, at du søger tilskud fra Energistyrelsen, eller at du bruger dit håndværkerfradrag.

Men hvor du skal bruge mange penge til at købe anlægget, grave jordslangen ned og montere varmepumpen på dit hus, sparer du i det lange løb masser af penge på olie- eller gasfyr – og får en stabil varmekilde.

Hvad et jordvarmeanlæg koster afhænger dels af størrelsen på din bolig, dels af om pumpens jordslange skal graves vandret eller lodret i jorden, og dels af den valgte pumpes energiklasse.

Priser på jordvarmeanlæg til forskellige arealer
Ser vi på størrelsen på din bolig først, kan fremhæves, at hvor jordvarme kan koste ca. 110.000 til 130.000 kr. til et hus på 140 kvm, stiger prisintervallet med 10.000 kr. i hver ende, når du går op til huse på ca. 200 kvm, 250 kvm og 300 kvm – ved sidstnævnte er prisen 140.000 til 160.000 kr. Når et hus på 140 kvm er udgangspunktet, er det fordi, jordvarme først rigtigt kan svare sig, når arealet ligger over dette. Besparelsen på varme stiger med hjemmets størrelse.

Vertikal eller horisontal jordslange?
Hvad angår jordslangens placering i jorden, kan du som sagt vælge mellem en vandret eller en lodret placering. Lodret placering er oftest dyrere, da der skal foretages dybdeboring. Dog kan det rent praktisk være bedst at få vertikal jordvarme, hvis du ikke har et stort areal at gøre godt med i din have, eller du ønsker, at den blive gravet op. Vandret placering af røret sker i en lav dybde, men det nedgravede rør lægger beslag på et stort areal af fx græsplænen.

Høj energiklasse giver bedre besparelser
Ved energiklasse koster kvalitet selvfølgelig. Dog er det i din bedste interesse at få så god en energiklasse som muligt, da fx en A+++-energiklasse giver bedre besparelser og højere tilskud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *