Huspriserne stiger voldsomt i Ballerup
Huse-1.jpg
Det er blevet ganske lukrativt at eje et hus i Ballerup Kommune. Priserne på et standardhus er steget mere end 450. 000 kroner på et år og det er blandt de højeste stigninger i landet. Foto: privatfoto
Prisstigning Der er kommet godt fart i prisstigningerne på huse landet over. Ballerup er blandt de kommuner i landet, hvor husene er steget mest i værdi det seneste år, viser nye tal.

Selvom det landet har været lagt ned det meste af 2020, så er der noget, der har været i fuld fart, nemlig hussalget.

Huspriserne er steget markant gennem 2020 og visse steder i landet har stigningen i huspriserne været markant.

Det gælder blandt andet i Ballerup, hvor et standardhus på 140 kvadratmeter i følge boligsiden.dk er steget med ikke mindre end 450.000 kroner på et år.

Det er den 6. største stigning i landet og overgås stort set kun af traditionelt dyre kommuner som Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Hørsholm og København.

I hele 25 kommuner er salgspriserne på villaer steget mere end 250.000 kroner på et år.

Helt konkret betyder det ifølge Boligsiden.dk’s beregninger, at salgsprisen for en standardvilla i Ballerup i december 2019 var 3.406.825 kroner mens prisen i december 2020 var 3.857.553 kroner, i alt en stigning på 450.729 kroner.

Populært område

Udviklingen har flere grunde, hvis man spørger en af de lokale ejendomsmæglere, der i 25 år har solgt boliger i Ballerup Kommune, Henrik Dreyer fra Danbolig.

”Vi ligger i et område, hvor der er mange 70’er villaer og mange af dem, der bor der er en generation, der holdt sig hjemme, da coronaen kom. Der blev stadig solgt lejligheder i København og folk søgte mod blandt andet Ballerup Kommune, så pludselig var der en voldsom stor efterspørgsel efter boliger i området og ikke så meget til salg. Det skubber prisen i vejret,” siger Henrik Dreyer.

Men det handler også om, at Ballerup Kommune er blevet et populært sted for unge familier at søge hen.

”Vi har rigtig mange, som kommer fra Vanløse, Valby og Frederiksberg. De skal have solgt en andelslejlighed og flytter herud. Priserne er stadig relativt overkommelige her, selvom vi efterhånden ser, at et område som Skovlunde Syd er blevet meget populært med dyre grunde, som folk vælger at bygge på. Men kommunen er blevet populær for mange fra København,” siger Henrik Dreyer.

Samlet er der 76 kommuner i landet, hvor prisen på et standardhus er steget mens den er faldet i 19 kommuner. I de resterende fire kommune har der ikke været handler nok til at registrere tal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *