Gadekæret er blevet et mudderhul
Pederstrup-6.jpg
Der er ikke meget vand i Pederstrup Gadekær i disse dage. Selv ænderne kan næsten gå tørfodede fra den ene del af gadekæret til den anden. Foto: privatfoto
Smattet Det er ikke længe siden, at gadekærene og udvalgte søer i kommunen blev renset. Men Pederstrup Gadekær, der først blev renset op, er nu stort set uden vand.

I sommer var en række naboer bekymrede for sundheden i Pederstrup Gadekær, som de kunne se var ved at blive kvalt af bundslam og manglende oprensning.

Derfor råbte Alex B. Christensen, som bor lige op ad gadekæret, op og siden satte Ballerup Kommune gang i en oprensning af ikke bare Pederstrup Gadekær, men en række andre søer og vandhuller rundt om i kommunen for at sikre biodiversiteten og ikke mindst at fastholde dem som attraktive områder for både dyr og mennesker.

Men nu er den gal i gen, hvis man spørger Alex B. Christensen. For Pederstrup Gadekær, der var blandt de første til at blive renset op, er nu stort set uden vand og ligner mere end mudderpøl end et vandhul.

”Det er rigtig fint, at man satte gang i den oprensning og det er helt sikkert vigtigt, at vi fastholder de områder som attraktive. Men jeg forstår ikke, at man ikke gør arbejdet færdigt. Lige nu ligner Pederstrup Gadekær bare et mudderhul. Der er stort et intet vand i og det er i hvert fald ikke noget som hverken fisk eller andre dyr kan leve i,” siger Alex B. Christensen.

Han undrer sig over, at Ballerup Kommune bruger et millionbeløb på at rense søerne op og så ikke fylder vand i, så man netop sikrer dyrelivet.

Naturlig opfyldning

Men ifølge formanden for teknik- og miljøudvalget, Hella Hardø Tiedemann (A), er det helt bevidst.

”Vi kører ikke ud og fylder drikkevand i nu. Meningen er, at det skal fylde sig selv naturligt. Vi har renset op og gjort klar og nu er det årstiden med regn og sne, og det betyder, at der kommer vand i ad naturlig vej. Det kan godt være, at det lige nu ikke er så fyldt, men det bliver det, så man skal bare have lidt tålmodighed,” siger Hella Hardø Tiedemann.

Hun pointerer, at sagen var anderledes i sommer.

”Vi hældte vand i søen gadekæret i sommer, for der var den direkte nødlidende og det er ikke en årstid hvor vi forventer allermest regn. Så det var anderledes. Nu skal naturen gå sin gang og selv fylde op og det skal nok ske,” siger Hella Tiedemann, som dog samtidig pointerer, at Ballerup Kommune ’holder øje’ med søerne rundt om i kommunen.

4 kommentarer om “Gadekæret er blevet et mudderhul”

 1. Martin Jensen siger:

  Det kommende kommune valg nærmer sig

 2. TH Pedersen siger:

  Martin Jensen og hvad så med at det kommende valg nærmere sig – Ballerup er en rød højborg og skal altid være en rød højborg – det vil altid være socialkammeraterne der vil have magten i Ballerup.
  Kunne selvfølgelig være fedt hvis de ”politiker” der vælges ind har nogen ideer eller visioner for Ballerup kommune, men desværre ender det altid op med at de bruger kommunalbestyrelseslokalet som varmestue.

 3. John Højland siger:

  Jeg synes det lyder som en fornuftig løsning at lade naturen klare det. Det er ikke holdbart hvis der hele tiden skal pumpes vand i gadekæret. Postevand er heller ikke gratis.

 4. Kate Svarrer siger:

  hmmm nu ved jeg ikke hvordan det så lige er “renset op”, men min tanke gå på “læk”, jeg bor selv ved sø der
  tabte vandstand – og her fandt man faktisk ud af at afløb videre til anden sø, var mørnet og derved, forsvandt
  vand under dette, og faktisk ud i jord under vej… så har den afløb – el andet – et eller andet sted ??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *