Flere politiske stemmer vil høres
Stine-og-Mikael-1.jpg
Stine Rahbek Pedersen og Mikael Wandel er blandt initiativtagerne til det nye tværpolitiske forum, der skal vise, at der er nuancer og flere stemmer i den lokale politiske debat op til valget. Foto: privatfoto
Politik En række lokale oppositionspartier vil skabe et fælles politisk mødested, hvor man kan diskutere politik og visioner for Ballerup Kommune frem mod valget. Målet er at vise, at der er mange politiske nuancer i Ballerup.

Kommunalvalget nærmer sig langsomt og hvordan får man som politisk parti markeret sig og fortalt om sin politik og sine holdninger til lokalsamfundet, når man er i en kommune domineret af socialdemokratiet.

Man kan starte med at mødes på tværs af politiske forskelle og danne et debatforum på nettet og siden også i det fysiske samfund, hvor man netop kan diskutere politik og få fortalt sine visioner for fremtidens Ballerup.

Det er tanken bag det nye politiske initiativ kaldet ’Fremtidens Ballerup – debat og politik på tværs’.

Det er en forum skabt af nøglepersoner i Venstre, Enhedslisten, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og det Konservative Folkeparti, hvor man fra skolevalget i denne uge og frem mod kommunalvalget den 16. november skal kunne debattere og udveksle holdninger om fremtidens kommune.

Partierne begynder med at lancere gruppen på facebook, hvor alle partier kan fortælle hvad deres politik er, så følgerne nemmere kan se, hvad det enkelte parti står for og hvordan de adskiller sig fra hinanden.

”Debatten i de forskellige politiske fora i dag er ofte om enkeltsager og er desuden meget styret. Vi vil gerne have en mere bred og grundig debat og samtidig vise, at der er andre partier med andre holdninger i Ballerup end socialdemokratiet. Vi anerkender naturligvis, at Socialdemokratiet har flertallet i kommunen og at fok stemmer på dem, men demokratiet har godt af, at debatten har nuancer,” siger Mikael Wandel, spidskandidat for Venstre til kommunalvalget og en af initiativtagerne til det nye forum.

Han bakkes op af Stine Rahbek Pedersen (Ø).

Godt for Ballerup

”Vi vil gerne vise, hvad vi gerne vil. Det er godt for os som partier og for lokaldemokratiet at kunne udveksle meninger på tværs og at kunne argumentere for vores holdninger og jeg har det rigtig godt med, at vi kan gå til hinanden og udfordre hinanden politisk og på holdninger. Det er netop der, at vi kan lære af hinanden og udvikle vores visioner. At det samtidig kan foregå på en sober og ordentlig måde, hvor vi anerkender, at vi har forskellige holdninger, men alligevel drives af en fælles interesse for at gøre Ballerup til en god kommune,” siger Stine Rahbek Pedersen, som også er drevet af at vise, at der netop er flere politiske stemmer i kommunen, der ofte kan ’drukne’ i det store socialdemokratiske flertal.

Alle politiske partier er velkomne og der er ikke tale om, at man skal udelukke nogen fra eksempelvis socialdemokratiet, selvom det er et forum oprettet af ’oppositionen’. Det handler om at debattere politik og vise, hvad det enkelte parti står for. Alt skal naturligvis foregå i en ordentlig tone og skal ikke være et ’ekkokammer’ for folk med de samme holdninger.

”Alle er velkomne, uanset partifarve. Vi håber bare at kunne nuancere debatten og vise, at der er andre politiske stemmer i Ballerup Kommune,” siger Mikael Wandel.

Udvide målgruppen

Håbet er også, at få rigtig mange til at interessere sig for lokalpolitik og at tiltrække andre end de sædvanlige.

”Lige nu skal det foregå online, men vi håber at vi senere kan få afholdt nogle fysiske møder, når coronaen tillader det. Vi vil meget gerne have flere aldersgrupper med, især de yngre, der måske har lettere ved at engagere sig, når de kan sidde derhjemme i stedet for at tage en aften ud af en travl kalender og tage til et borgemøde. Så kan vi få flest muligt til at tage stilling til kommunens fremtid,” siger Stine Rahbek Pedersen.

Ideen til ’Fremtidens Ballerup – debat og politik på tværs’ opstod i efteråret 2019, hvor netop Mikael Wandel og Stine Rahbek Pedersen diskuterede parkeringsnormer og ærgrede sig over, at det var svært at vise bredden og forskellighederne blandt partierne. Derfor blev de enige om at skabe det nye forum, der altså nu skydes i gang i denne facebook-gruppe.

Gruppen er udviklet af en styregruppe bestående af Mikael Wandel og Ricki Vejsmose (V), Ali Abbasi og Stine Rahbek Pedersen (Ø), Sanne Fandrup og Lars Green Bach (B), Allan Kristensen og Morten Løgager (C) samt Jette Meinertz (O).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *