Er Ballerup en udemokratisk kommune?
Debat Byggeren Ellekilde blev i sin tid etableret af innovative og reformpædagogiske ildsjæle for at give udadrettede drenge en hammer og sav i hånden.

Nu ser det ud til, at Byggeren (Ellekilde Fritidscenter) så småt er ved at udvikle sig til en rideskole. En sport for hovedsagelig piger. Jeg sympatiserer med begge dele, og en pædagogisk debat herom er ikke mit ærinde her.

Derimod betyder fastholdelsen af Skovlunde Bypark som et fælles rekreativt område for byens borgere en hel del. Og desværre ser det ud til, at der gang på gang skal igangsættes en debat for at beskytte og bevare dette område netop for den almene del af borgerne i Skovlunde. Dette til trods for, at der i Lokalplan 110 af 28. maj 2001 er en bestemmelse om, at ”parken skal forblive en offentligt tilgængelig bypark med beplantning og udstyr, der kommer alle til glæde”.

Ellekilde Fritidscenter (rød på billedet, red) har anskaffet sig 10 heste. Det virker som et stort antal, men må være op til Fritidscenterets egen beslutning om at sætte tæring efter næring. Disse 10 heste er der i princippet plads til på selve Fritidscenterets grund ifølge Hesteloven. Herudover har Fritidscenteret fået/eller har selv foranstaltet en yderligere fold på 7.000 m2 (orange). Dette har jeg i princippet intet imod. Heste skal have det godt.

Det jeg finder meget besynderligt er, at Fritidscenteret og en administrativ medarbejder udvider en tidligere indhegnet fold med mere end 2000 m2 (blå). Indhegningen er strømførende.

Jeg undrer mig selvsagt over, at denne beslutning tilsyneladende ikke har været behandlet politisk. Arealet udgør et særdeles dejligt område for de borgere, der nyder den lidt mere vilde natur. Herudover er det et plus for byparken, hvilket også er intentionen i Lokalplanen, at der såvel er natur som kultur.

Jeg skal derfor opfordre til, at hegnet pilles ned igen, og at der igen gives adgang for byens borgere til hele området, som er indrammet med blåt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *