8 fordele og egenskaber ved brug af argan olie
1372-L1013-ballerupbladet.dk_.jpeg
SPONSORERET INDHOLD: Argan olie er lidt af et vidundermiddel, og de gyldne dråber fra Marokko er også meget populære. De er fordelagtige både for din hud og for dit hår, og faktisk gør de også en social forskel for marokkanske kvinder. Læs med få 8 fantastiske fordele ved brug af argan olie!

Argan olie udvindes fra argantræet, som vokser i Marokkos ørken. Træet får nogle mærkværdigt udseende frugter, men inde i disse frugter findes noget særdeles værdifuldt – nemlig de kerner, man udvinder argan olie fra. Olien er i løbet af få år blevet meget eftertragtet, og du kan finde den i en række produkter, der plejer dit hår og din hud. Og fordelene af mange! Vi har samlet de otte vigtigste.

Fordel #1: Argan olie virker godt som anti-age produkt
Hvem vil ikke gerne være evig ung? Argan olie har en anti-age-virkning, fordi der er et meget højt niveau af E-vitamin i olien. E-vitamin er kendt for sin helende effekt, og derfor virker argan olie forebyggende mod aldring af din hud. Derudover har olien et unikt højt indhold af essentielle fedtsyrer, hvilket også gør den særdeles velegnet som anti-age-produkt.

Fordel #2: Argan olie modvirker akne
Argan olie er også rigtig god mod akne, eftersom den virker ualmindelig godt mod ar, og faktisk især ar efter akne. Af samme grund virker olien også mod både pigmentpletter, mindre tydelige strækmærker og også små, fine rynker. Den er altså en gave for huden på flere punkter! Find flere info om argan olie her, hvis du vil have en mere indgående viden om de gyldne dråber.

Fordel #3: Få et stort skud antioxidanter med argan olie
Olien er ikke bare ualmindeligt rig på forskellige antioxidanter, som er gode for dig – den har også en helt unik sammensætning af dem. Den byder både på en række lækre fedtsyrer og nærende vitaminer, og den er særligt kendt for sit skyhøje indhold af E-vitamin.

E-vitamin er som bekendt en antioxidant og en god én af slagsen, der fornyer dine celler. Og fordi argan olie er hele fem gange så rig på E-vitamin som andre olier, er den noget nær et mirakelmiddel, når det kommer til at forny kroppens celler.

Fordel #4: Brug argan olie ved solskoldning
Du kan også bruge arganolie ved solskoldning, netop på grund af E-vitaminens fremragende formåen med at skabe nye celler. Det betyder, at argan olien lynhurtigt kan udskifte skadet og solskoldet hud med nye, sunde hudceller. Og den kan også være effektiv mod andre slags forbrændinger, så den er godt inventar året rundt.

Fordel #5: Brug argan olie til tør eller fedtet hud
Sjovt nok er argan olie effektivt mod både tør og fedtet hud, og på den måde må den altså siges at være ret så all-round. Den er fugtgivende, men virker også talgregulerende på huden, fordi den nedsætter din naturlige produktion af olie – og det er faktisk en rigtig god ting, hvis du har en tendens til at få fedtet hår eller hud.

Fordel #6: Argan olie giver skinnende hår
Du kan med fordel bruge argan olie til din hårpleje. Argan er uhyre populært i hårprodukter, og det er der en god grund til. Olien giver nemlig det smukkeste bløde og glansfulde hår, og som en bonus fedter det ikke. Hvis du leder efter et hårprodukt, som er rigt på argan olie, er det fornuftigt at tage et hurtigt kig på ingredienslisten.

Mange firmaer bryster sig nemlig af, at der er argan olie i deres produkt, men indholdet kan vise sig at være ret lavt. I ingredienslisten til hårprodukter kan du som regel regne med, at den første ingrediens er det, som produktet indeholder mest af. Så det er altså et godt lille tip, når du leder efter dit hårpleje-produkt.

Fordel #7: Du kan bruge argan olie til næsten alt
Når du først har lært argan olien at kende – og måske endda er blevet lidt afhængig af den – kan du glæde dig over, at du kan få den i stort set alle slags afskygninger. Argan olie er meget populært og findes efterhånden både i en række hud- og hårprodukter.

I hårkategorien findes shampoo, balsam, forskellige produkter til at style håret og en række hårkure. Til huden kan du få lækre cremer, blandt andet en hel del forskellige fugtighedscremer. Du skal dog være opmærksom på, at mange brands reklamerer med brugen af argan olie på en, nogle gange, misvisende måde. Fx er der mange produkter, der ikke indeholder mere end sølle 1,5% af olien, så hvis du er ude efter et mere rent produkt, skal du altså være opmærksom.

Fordel #8: Når du køber argan olie hjælper du marrokanske kvinder
Ud over at glæde dig over, at argan olie giver dig smukt og velplejet hud og skinnende hår, kan du også have god samvittigheder over at gøre en positiv social forskel. Argan oliens popularitet har nemlig stor betydning for Marokkos økonomi, og store dele af befolkningen har fået hævet deres livskvalitet betydeligt på grund af produktionen.

Det gælder især for de marrokanske kvinder, som har hovedparten i at producere olien, og dem giver du altså en kærlig hånd, når du køber din argan olie. På den måde er du langt fra den eneste, der nyder godt af produktet, og du kan glæde dig over, at du hjælper de marokkanske kvinder med at blive i stand til at forsørge deres familier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *